Cea mai sănătoasă carne de vită
Astfel, una dintre sursele bogate de proteine este carnea de vită, care este densă, hrănitoare şi bogată în fier, oferind numeroase alte beneficii. Iată de ce este sănătoasă carnea de vită!
Cea mai sănătoasă carne de vită - previne anemia
Spre deosebire de fierul din legume pe care organismul nu îl poate absorbi, fierul din carnea de vită se absoarbe foarte bine, susţin nutriţioniştii. Tocmai de aceea, persoanelor care suferă de anemie sau femeilor în perioada menstruaţiei li se recomandă consumul de carne roşie.
Pentru a-şi păstra calităţile nutritive, se recomandă prepararea cărnii de vită la grătar, cuptor sau prin fierbere.
Carnea de vită este, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, care împiedică apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi. Astfel, 100 g de carne de vită slabă asigură aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina D pentru copii.
Cea mai sănătoasă carne de vită - organism fortificat
Carnea de vită are un conţinut bogat în vitamina B care ajută la formarea celulelor roşii, zinc şi magneziu - necesare pentru susţinerea tuturor proceselor metabolice din organism şi creşterea imunităţii, acid linoleic conjugat (CLA) - este un acid gras esenţial găsindu-se în cantităţi mult mai mari în carne decât în alte alimente.
CLA are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului LDL, împiedică absorbţia grăsimilor şi depunerea acestora sub formă de depozite de grăsime (ţesut adipos), reface masa musculară de aceea este recomandat persoanelor care urmează un program nutriţional pentru scădere în greutate şi persoanelor cu activitate fizică intensă.
Carnea de vită mai conţine şi o cantitate mare de creatină benefică în dezvoltarea masei musculare şi carnitina responsabilă pentru susţinerea metabolismului normal al grăsimilor. Studii recente demonstrează că un consum crescut de carne de vită este esenţial în cazul sportivilor sportivi pentru dezvoltarea masei musculare.
Cea mai sănătoasă carne de vită - benefică în dezvoltarea copiilor şi adolescenţilor
Copiii şi adolescenţii au o nevoie de proteine de calitate superioară pentru dezvoltarea sănătoasă a sistemului nervos, a musculaturii şi oaselor. La bebeluşi carnea de vită se recomandă să fie introdusă în alimentaţie începând cu luna 7-8 de viaţă.
Cea mai sănătoasă carne de vită - de provenienţă bio
Bineînţeles, carnea de vită crescută în mod natural reprezintă o alegere mai bună deoarece conţine o cantitate mai mică de grăsimi (7-10/100 grame de carne).
De asemenea, carnea de vită de provenienţă bio conţine Omega-3 şi vitamina E (denumită vitamina fertilităţii şi a tinereţii), un antioxidant cu beneficii pentru piele şi sistemul vascular.
*Se recomandă consumul de carne de vită de 1-2 pe săptămână pentru un aport ridicat de energie. O carne de vită de calitate trebuie să fie tare, de culoare roşu-rubiniu, cu grăsime albă, tare la pipăit şi uşor sfărâmicioasă.