Ce trebuie să ştii când cumperi miere
Mierea este un remediu prescris frecvent de medicii apifitoterapeuţi pentru tratarea unui număr foarte mare de probleme de sănătate, de la tuse şi până la tulburările de somn.
Are un conţinut bogat de fructoză, de aceea este bine să fie consumată cu moderaţie. În plus, poate fi de ajutor în tratarea infecţiilor pielii, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, ajută rănile să se vindece şi calmează mâncărimile scalpului.
Pentru a profita de proprietăţile sale, alege o miere naturală, crudă, direct de la apicultori, şi citeşte cu atenţie etichetele produselor disponibile în magazine, deoarece există riscul ca acestea să fie rafinate şi să conţină mulţi aditivi artificiali, precum siropul de porumb.
Tabelul caloriilor
Miere de salcâm
100 g
Calorii 302
Proteine 0
Lipide 0
Carbohidraţi 75,6
Miere polifloră
100 g
Calorii 315
Proteine 0,3
Lipide 0
Carbohidraţi 78,5
Miere de tei
100 g
Calorii 330
Proteine 0,4
Lipide 0
Carbohidraţi 80
Miere de pădure sau de mană
100 g
Calorii 315
Proteine 0,4
Lipide 0
Carbohidraţi 81
Miere de trifoi
100 g
Calorii 304
Proteine 0,3g
Lipide 0
Carbohidraţi 82,4
Miere de tei şi alte flori
100 g
Calorii 325
Proteine 0,4
Lipide 0
Carbohidraţi 81