Ce trebuie să ştii când cumperi miere

29 octombrie 2016   Nutriție

Mierea este un remediu prescris frecvent de medicii apifitoterapeuţi pentru tratarea unui număr foarte mare de probleme de sănătate, de la tuse şi până la tulburările de somn.

Are un conţinut bogat de fructoză, de aceea este bine să fie consumată cu moderaţie. În plus, poate fi de ajutor în tratarea infecţiilor pielii, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, ajută rănile să se vindece şi calmează mâncărimile scalpului.

Pentru a profita de proprietăţile sale, alege o miere naturală, crudă, direct de la apicultori, şi citeşte cu atenţie etichetele produselor disponibile în magazine, deoarece există riscul ca acestea să fie rafinate şi să conţină mulţi aditivi artificiali, precum siropul de porumb.

Tabelul caloriilor

Miere de salcâm

100 g

Calorii 302

Proteine 0

Lipide 0

Carbohidraţi 75,6

Miere polifloră

100 g

Calorii 315

Proteine 0,3

Lipide 0

Carbohidraţi 78,5

Miere de tei

100 g

Calorii 330

Proteine 0,4

Lipide 0

Carbohidraţi 80

Miere de pădure sau de mană

100 g

Calorii 315

Proteine 0,4

Lipide 0

Carbohidraţi 81

Miere de trifoi

100 g

Calorii 304

Proteine 0,3g

Lipide 0

Carbohidraţi 82,4

Miere de tei şi alte flori

100 g

Calorii 325

Proteine 0,4

Lipide 0

Carbohidraţi 81

Mai multe