Ce tipuri de seminţe n-ar trebui să lipsească din alimentaţia ta

7 septembrie 2016   Nutriție

Seminţele de susan combat diabetul

Seminţele de susan nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, susţin specialiştii în domeniu. Acestea sunt o sursă bogată de minerale: fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu şi cupru.

De asemenea, acest tip de seminţe conţin acid oleic, un compus care scade colesterolul „rău“ din organism. În plus, seminţele de susan au în compoziţie vitamine din complexul B: niacină, acid folic, tiamină, piridoxină şi riboflavină.

Pe de altă parte, datorită magneziului şi a altor elemente nutritive din compoziţie, seminţele de susan sunt eficiente în combaterea diabetului. Acest tip de seminţe conţine un compus anti-cancer: fitatul. Face ca riscul de tumori colorectale să scadă cu cel puţin 13%.

Seminţele de cânepă menţin inima sănătoasă

Nici seminţele de cânepă n-ar trebui să lipsească din alimentaţie, deoarece menţin inima sănătoasă. Acest lucru este datorat acizilor graşi Omega-6 şi Omega-3 care curăţă vasele de sânge. Le poţi adăuga în salate ori în smoothie-uri.

Seminţele de dovleac te scapă de depresie

Acest tip de seminţe sunt o sursă bogată de fosfor, magneziu, mangan, fier şi cupru, dar şi de vitamina K. E bine de ştiut că seminţele de dovleac reduc nivelul colesterolului „rău“, dar te pot scăpa şi de depresie.

Ar trebui menţionat şi faptul că te apară împotriva osteoporozei. Nu în ultimul rând, aceste seminţe împiedică formarea pietrelor la rinichi.

Seminţele de in le apără pe femei de cancer mamar

Nu trebuie să uităm nici de seminţele de in. Şi acestea îţi menţin inima sănătoasă, previn cancerul de sân, durerile menstruale. De asemenea, sunt de ajutor celor care au probleme legate de fertilitate.

Pe de altă parte, seminţele de in îţi sunt utile dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, elimină acnea, durerile de cap şi reduc stresul.

Mai multe