Ce să ai în vedere când cumperi ciocolată

14 ianuarie 2017   Nutriție

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să alegem variantele cu cât mai multă cacao în compoziţie. Cacaua este bogată în flavonoizi şi teobromină (care este prezentă nu doar în boabele de cacao, ci şi în cafea şi în frunzele de ceai) şi te ajută să ţii multe boli la distanţă, precum cele cardiovasculare. Singura problemă este că în compoziţia ciocolatei sunt incluse ingrediente precum laptele, zahărul şi untul. Bune pentru papilele gustative, acestea pot dăuna siluetei sau sănătăţii.

Atunci când cumperi ciocolată, este bine să faci alegeri inteligente: optează pentru tabletele de ciocolată care conţin cel puţin 70% cacao. Atât timp cât acest procent este mare, poţi să te bucuri de beneficiile ciocolatei dacă o mănânci în cantităţi mici.

Datorită conţinutului mare de grăsimi şi zahăr, este bine să limitezi consumul la cel mult câteva pătrăţele de ciocolată neagră pe săptămână.

Ciocolată cu lapte

100 g

Calorii 537,7

Proteine 11,8

Lipide 30,3

Carbohidraţi 52,4

Ciocolată cu rom

100 g

Calorii 490

Proteine 4,1

Lipide 24,5

Carbohidraţi 61

Ciocolată cu stafide

100 g

Calorii 505

Proteine 5,3

Lipide 27,2

Carbohidraţi 59

Ciocolată cu iaurt şi căpşuni

100 g

Calorii 560

Proteine 6,8

Lipide 35,5

Carbohidraţi 52,5

Ciocolată neagră cu 70% cacao

100 g

Calorii 520

Proteine 8

Lipide 33

Carbohidraţi 40

Ciocolată albă

100 g

Calorii 551,6

Proteine 13,4

Lipide 31,8

Carbohidraţi 50,7

Mai multe