Ce poţi să mănânci dacă suferi de ulcer

27 decembrie 2017   Nutriție

Cauza ulcerelor digestive este deteriorarea mucoasei stomacale de cantităţi excesive de acid gastric, fiind perturbat echilibrul dintre sucurile acide digestive şi învelişul stomacului.

Stresul, alimentaţia necorespunzătoare şi fumatul sunt doar câteva dintre cauze ce duc la

.

De asemenea, ultimele cercetări arată că bacteria denumită Helicobacter pylori cauzează unele cazuri de ulcer. Aceste bacterii sunt foarte răspândite şi sunt des întâlnite la pisici, care le pot transmite stăpânilor.

Evită mâncărurile picante, băuturile calde, alcoolul şi ţigara. Este important să mănânci des şi regulat. Medicamentele antiacide ar putea ajuta dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână.

Plantele antibacteriene – stânjenelul, irisul sălbatic, trifoiul roşu şi cimbrul, în capsule sau ceaiuri, pot combate cauza care se află în spatele acestei suferinţe.

Ulmul, alga roşie, nalba mare sau creţuşca sub formă de ceaiuri, extracte lichide sau tincturi ameliorează simptomele.

Amestecă două linguriţe de praf de ulm cu o ceaşcă de lapte cald pentru a face un terci.

Totodată, poţi face un decoct puternic de rădăcină de lemn dulce sau dizolvă în apă beţişoare de lemn dulce şi ia două linguriţe sau adaugă la ceai.

Mănâncă suficiente cereale integrale, seminţe de dovleac, brocoli, ardei graşi, kiwi, caise şi citrice pentru vitamina C şi betacaroten. Peşte gras pentru acizii graşi Omega-3 care protejează întreaga mucoasă gastrică. Sunt indicate şi orezul sălbatic şi orezul brun.

Sucul de varză crudă şi sucul de cartof crud sunt cunoscute pentru eficienţa lor. Se beau zilnic un pahar mic înainte de fiecare masă, alterându-le.

Cheamă medicul dacă ai dureri în partea superioară a abdomenului şi ai pierdut în greutate.

Mai multe