Ce nu ştiai despre piperul negru

24 mai 2012   Nutriție

Îmbunătăţeşte digestia

Piperul negru stimulează papilele gustative, care trimit o comandă stomacului să secrete mai mult acid clorhidric, îmbunătăţind astfel digestia. Acidul clorhidric are un rol important în digestia proteinelor şi a altor componente alimentare din stomac.

Atunci când organismul nu secretă suficient acid clorhidric, alimentele rămân mai mult timp în bolul alimentar, determinând apariţia arsurilor şi a indigestiilor.

În plus, datorită proprietăţilor antioxidante şi antibacteriene, piperul negru protejează sistemul digestiv de bacteriile intestinale nocive, care pot duce la apariţia gazelor, diareei sau constipaţiei.

De asemenea, piperul negru are grijă de siluetă, întrucât stimulează descompunerea celulelor grase şi reduce conţinutul de grăsimi.

Este un bun antidepresiv natural

Piperul negru ajută la asimilarea substanţelor nutritive, precum seleniu, vitamina B, curcumină şi beta-caroten în toate ţesuturile organismului, îmbunătăţind astfel starea generală de sănătate.

Persoanele care au episoade depresive pot consuma piper negru în cantităţi mai mari, întrucât este dovedit a fi un bun antidepresiv natural.

Previne apariţia cariilor dentare

Condimentul este un aliat de nădejde şi în lupta contra bacteriilor din cavitatea bucală, prevenind apariţia cariilor şi a durerilor dentare.

Nu în ultimul rând, piperul negru combate tusea şi reduce simptomele răcelii şi ale sinuzitei.

Mai multe