Ce mâncăruri nu sunt indicate în anumite boli
Alimentele care nu sunt indicate persoanelor care se confruntă cu constipaţia sunt ciocolata, produsele lactate, dar şi suplimente de fier. În schimb,poţi conta pe cereale, nucile, fasole, prune, fulgii de ovăz , seminţe de in, broccoli, pere şi mere. Bea între şase şi opt pahare de apă pe zi. O cafea sau un ceai cu efect laxativ îţi vor fi, de asemenea, de mare ajutor.
Dacă te doare în gât , evită lichidele fierbinţi şi alimentele dure, cum ar fi chipsurile, fructele cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea, gâtul. Poţi să apelezi la ceai călduţ de mentă şi miere.
Alimentele moi, cremoase cum ar fi supele cremă, piureul de cartofi, iaurtul, omleta şi cremele de brânză sunt şi ele indicate.
Cele mai bune alimente sunt nucile, bananele, fasolea, verdeţurile, avocado, cât şi somonul, iaurtul şi sucul de portocale. Nu sunt indicate alimentele care deshidratează. Astfel,evită cireşele, mezelurile, cafeaua, dar şi prăjelile.
Dacă ai dureri de cap, ai grijă să nu duci lipsă de lichide.
În ciuda faptului că poate duce la deshidratatre, şi cofeina ajută la calmarea durerilor de cap. Trebuie ca pentru fiecare ceaşcă de cafea să bei o cantitate egală de apă pentru a evita deshidratarea.
Nu sunt indicate mâncărurile care conţin îndulcitori artificiali, ciocolata, vinul roşu, hot-dog-ul, mezeluri şi fructele uscate.
Dacă suferi de gastrită sau ulcer, nu consuma alimente care au un conţinut ridicat de acizi, precum citricele. Evită şi mâncărurile de tip fast-food, prăjelile, fasolea, dar şi mesele abundente.