Ce fructe nu trebuie să-ţi lipsească din casă în zilele de Paşte

14 aprilie 2017   Nutriție

Fibrele alimentare sunt de două tipuri: cele care se dizolvă în apă (fibrele solubile, majoritatea dintre acestea necesită un consum mare de lichide atunci când sunt mâncate) şi fibre care nu se dizolvă în apă (fibrele insolubile).

Iată care sunt fructele bune pentru digestie:

Fructele de pădure uşurează digestia

Super alimente care pe lângă conţinutul de antioxidanţi, vitamine şi minerale, conţin şi fibre. Pe primul loc, ca şi conţinut de fibre, se găseşte zmeura, apoi coacăzele negre, afinele şi la final căpşunele. Câteva fructe de pădure în iaurtul de dimineaţă sunt suficiente pentru a asigura o bună digestie pe tot parcursul zilei.

Citeşte şi: Dietele bogate în fructe pot încetini îmbătrânirea creierului

Ananasul, bun în orice situaţie

Când vorbim despre beneficiile ananasului bineînţeles că ne referim la fructul crud, în stare naturală, care este o gustare potrivită. Satisface pofta de dulce, are un efect antiinflamator, datorită faptului că are în componenţa sa o enzimă digestivă numită bromelaină. Aceasta joacă un rol important în digestia proteinelor, tratarea colitei ulcerative şi a balonării.

Kiwi combate oboseala

Dacă, imediat după masă, mănânci un kiwi, atunci te alegi cu un eficient pansament gastric, fiindcă acest fruct are rolul de a tăia greaţa şi de a stimula stomacul să producă mai mult acid, pentru a grăbi digestia. Spre deosebire de alte fructe, un singur kiwi îţi asigură de 3 ori doza necesară de vitamina C din fiecare zi.

Află de ce este considerat kiwi mai bun decât aspirina AICI

Fructele uscate ajută la eliminarea toxinelor

Pentru o digestie corectă, ai nevoie de enzimele conţinute de fructele uscate. Atât curmalele, smochinele cât şi prunele uscate conţin fibre solubile necesare tranzitului digestiv şi pentru a elimina toxinele din organism.

Potrivit unui studiu publicat în 2007 în „Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences”, curmalele ajută în digestia zaharurilor şi a glutenului.

Lămâia întăreşte sistemul imunitar

Recunoscută pentru acţiunea sa antibacteriană şi antivirală, este un bun aliat împotriva gripei. Mai mult decât atât, consumul de lămâie reglează circulaţia şi contribuie substanţial la ameliorarea problemelor aparatului cardiovascular.

În cazul în care te confrunţi cu arsuri gastrice, o limonadă fără miere este indicată după masă, deoarece sporeşte procesul de digestie, previne contracţiile muşchilor stomacali, precum şi tulburările digestive.

Mai multe