Ce efecte benefice are lămâia
Combate infecţiile respiratorii
Lămâia este un remediu excelent împotriva răcelilor şi gripei, fiind bogate în vitamina C şi flavonoizi, care ajută la întărirea imunităţii. Ştiai că lămâia de mărime potrivită asigură jumătate din cantitatea de vitamina C necesară organismului pentru o zi? Are şi un conţinut ridicat de vitaminele A, B1 şi acid folic, de aceea unul dintre beneficiile lămâiei este acela că poate să grăbească vindecarea răcelilor. Ce efecte benefice are lămâia: previne apariţia cancerului
Dacă bei zilnic suc de lămâie sau acreşti salatele cu zeamă de lămâie, vei fi o persoană mai puţin expusă riscului de a face cancer. În cazul în care suferi de cancer, bea zilnic, timp de şase săptămâni, câte o jumătate de cană de suc cu lămâie, în care ai pus puţină apă şi o lingură cu miere.
Acest suc protejează împotriva dezvoltării altor formaţiuni tumorale. Lămâile conţin nu mai puţin de 22 de subtanţe care previn apariţia cancerului.
Ce efecte benefice are lămâia: protejează ficatul
Sucul proaspăt de la o lămâie, adăugat într-un pahar cu apă, băut dimineaţa, este un excelent detoxifiant pentru ficat. De asemenea, ajută ficatul să producă mai multe enzime, care ajută la detoxifierea acestuia. Astfel, te ajută şi să elimini toxinele din organism.
De ajutor în litiaza renală
Acidul citric conţinut de lămâie ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi, cât şi a depozitelor de calciu. Totodată, vitamina C care se găseşte în acest frcut ajută la neutralizarea radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că îţi oferă protecţie împotriva îmbătrânirii premature. De asemenea, o cură cu suc de lămâie te scapă de viermii intestinali.
Ce efecte benefice are lămâia
Acest fruct este şi un bun tonic pentru organism. Primul om care a escaladat muntele Everest, Edmund Hillary, a spus că o mare parte a succesului său se datorează lămâilor.
Lămâile au puternice propretăţi antibacteriene, iar datorită flavonoizilor sunt utile pentru cei care se confruntă cu hipertensiune arterială.