Ce alimente iti mentin hidratarea
Dulci si revigorante, perele sunt o alegere buna cand vine vorba de hidratare, deoarece contin multa apa si fibre solubile. Ele te ajuta si in procesul de slabire, pentru ca ofera senzatia de satietate, si, in plus, consumate cu regularitate, contribuie la scaderea colesterolului.
Ananasul, despre care studii recente arata ca alina durerile persoanelor cu osteoartrita si ale celor cu artrita reumatoida, prin reducerea inflamatiei, este un bun hidratant general. Fructul este foarte potrivit ca gustare satioasa intre micul dejun si pranz, inclusiv daca incerci sa slabesti, 200 de grame ananas continand sub 100 de calorii.
O leguma hidratanta este morcovul, care contine aproximativ 87% apa. In afara de apa, morcovul este bogat in beta-caroten si alti compusi care mentin sanatatea pielii si a plamanilor. Nutritionittii recomanda sa mancam morcovul crud, pe cat posibil, si fara sare sau condimente, pentru a-i pastra intacte beneficiile pentru sanatate.
Unul dintre cele mai hidratante fructe existente, pepenele verde contine 92% apa si foarte putine calorii. Bogat in vitaminele A si C, magneziu si licopen, pepenele imbunatateste sanatatea inimii si contribuie la reducerea proceselor inflamatoare din corp.
Sarace in sodiu si grasimi, merele sunt extrem de hidratante si te ajuta sa faci fata poftelor. De asemenea, au putine calorii, multe fibre, ajuta la scaderea riscului de cancer si la echilibrarea nivelului de zahar din sange si confera energie.
Grepfrutul este si el bogat in apa, contribuind si la mentinerea senzatiei de satietate, precum si la stimularea metabolismului, ceea ce il recomanda in curele de slabire. Grepfrutul este o sursa buna de vitamina C, acid folic si potasiu.
Rosiile contin 95% apa, situandu-se si ele printre cele mai hidratante alimente. In plus, sunt bogate in nutrimente precum vitaminele A si C, potasiu si licopen.