Cât de sănătos este sushi
Una dintre cele mai cunoscute mâncăruri la nivel internaţional, considerat a fi finger food, adică mâncarea care se mănâncă cu mâna, mai ales dacă nu eşti destul de experimentat cu beţişoarele.
Specialiştii de la My Sushi afirmă că orezul învelit în algă de mare aduce o serie de beneficii pentru sănătatea ta. Pentru a te bucura din plin de aromele acestui preparat trebuie să mănânci rola de sushi dintr-o singură înghiţitură.
Nu te îngraşă
Acest preparat are un conţinut extrem de scăzut de colesterol, atât orezul cât şi peştele fiind extrem de benefice pentru sănătatea ta. Algele marine în care sunt împachetate rulourile îţi aduc un plus de magneziu, calciu, fier şi un gust divin.
Deoarece se serveşte adesea alături de ghimbir murat, un antiseptic natural plin de nutrimenţi benefici sănătăţii tale, sau sosul de soia şi o pastă verde extrem de picantă cunoscută sub numele de „wasabi” îţi aduc un aport de antioxidanţi, proteine şi fier.
Mai mult de atât preparatul în care se foloseşte peste crud este mult mai bogat în acizi Omega-3, reuşind în felul acesta să îţi ofere o ami mare protecţie împotriva bolilor cardiovasculare.
Peştele crud, secretul japonezilor
Dacă ai admirat silueta impecabilă pe care japonezele o etalează adesea, este bine să afli că în media ele consumă cam 100 de grame de peşte crud pe zi, fie că este sub formă de suhi, tempura sau sashimi.
Astfel ei sunt feriţi de colesterol, maladii acrdiovasculare şi sunt consideraţi ca fiind cei mai sănătoşi oameni cu un regim de viaţă cât mai echilibrat.
Studiile clinice efectuate pe baza acestei diete au arătatt că tocmai acizii graşi de Omega 3 sunt principalii responsabili cu buna activitate a sistemului cardiovascular.
Cele mai bune specii de peşte pentru astfel de delicatese se pare a fi cele de apă rece precum somonul, macroul, tonul, sardinele sau hamsiile.
Cea mai indicată variantă pentru sushi rămâne totuşi macroul, din cauza conţinutului caloric extrem de redus şi a conţinutului bogat de proteine.
Orezul, sursă de energie
Asiaticii sunt recunoscuţi pentru energia lor şi pentru echilibrul alimentar de care se bucură zilnic, dar şi de o frumuseţe ce se păstreză timp îndelungat.
Astfel că elementul principal în alimentaţia lor este orezul, consumat atât ca fel principal cât şi ca aperitiv sau garnitură. În felul acesta ei beneficiază de un adevărat pansament împotriva tulburărilor digestive.
O alternativă a orezului pe care şi tu îl consumi adesea este orezul negru, care a început să fie folosit şi la prepararea de sushi în restaurantele selecte.
Acesta, îi conferă şi mai multe substanţe nutritive, fier, vitaminele B1, B3, şi contribuie substanţial la menţinerea nivelului glicemic în parametri optimi!