Cât de sănătoasă este slănina de porc

25 decembrie 2021   Nutriție

Pe mesele românilor îşi fac adesea apariţia bucatele tradiţionale din carne de porc. Deşi blamată de unii, slănina de porc, consumată cu moderaţie contribuie la menţinerea sănătăţii tale.

Consumul exagerat al anumitor alimente reprezintă un pericol iminent asupra organismului, însă paradoxal, slănina de porc deşi este un produs gras, consumată cu precauţie poate fi unul dintre cei mai buni aliaţi ai sănătăţii tale.

Total contra siluetei perfecte, slănina de porc preparată în casă fără chimicale, îţi furnizează doze bune de retinol, niacină, seleniu, riboflavină, potasiu, fosfor cât şi de calciu.

Dacă ţii totuşi la silueta ta este bine să limitezi consumul la maxim 100 de grame de slănină şi să creşti consumul de legume, fructe şi lichide.

Aliatul imunităţii puternice

Datorită conţinutului de acid arahidonic, consumul regulat de slană contribuie la scăderea nivelului colesterolului rău din organism şi în acelaşi timp susţine buna funcţionare a sistemului imunitar, calmând inflamaţiile prezente în organism.

O cantitate mică consumată în fiecare zi va contribui de asemenea la reglarea contracţiilor musculare, mai ales a muşchiului cardiac, fiind totodată un tonic vascular.

Află cum se găteşte în mod sănătos carnea de porc AICI

Combate efectele fumatului

Slănina de porc se bucură de un conţinut ridicat de seleniu, iar acest microelement îţi va proteja organismul de efectele nocive ale fumatului. În plus contribuie şi la întărirea imunităţii, prevenind oxidarea organismului.

După o noapte în care ai consumat o cantitate mare de alcool, consumul de slănină este indicat deoarece tratează mahmureala şi acoperă pereţii stomacali cu grăsime, creând astfel un fel de pansament gsatric ce va preveni absorbţia rapidă a alcoolului în stomac.

Are grijă de articulaţiile tale

Unul dintre cele mai vechi remedii pentru calmarea durerilor articulare îl reprezintă frecarea zonelor respective cu untură topită sau slănină veche de porc. Dă prin maşina de tocat o bucată de slănină şi adaugă-i apoi o lingură de miere de albine. Amestecul obţinut aplică-l pe zona dureroasă şi deasupra aplică un strat de ciolofan pentru a fixa reemdiul. Peste el înfăşoară o eşarfă şi lasă aşa până dimineaţă.

Până a doua zi durerea va dispărea şi te vei putea bucura de libertatea de a te mişca fără nici un fel de durere sau restricţii.

Beneficiile consumului de slănină nu se opresc aici. Insuportabilele dureri dentare pot fi tratate cu ajutorul unui pic de slănină. Atenţie însă, ai nevoie de o felie mică nesărată pe care să o aplici în zona dureroasă, între gingie şi obraz. Las-o să acţioneze până la 15 minute şi vei observa cum durerea se va calma.

Care sunt dezavantajele consumului de slănină?

Trebuie având în vedere faptul că un consum ridicat de grăsimi saturate poate contribui la creşterea nivelului de trigliceride în organism,aspect deloc benefic sănătăţii tale.

Motiv pentru care trebuie să apelezi la moderaţie şi să nu faci exces nici de cosumul de alcool atunci când consumi slănină.

Mai multe