Cât de buni sunt creveţii pentru sănătate

28 septembrie 2017   Nutriție

Din categoria fructelor de mare, creveţii sunt cei mai populari probabil din cauza aportului mare de proteine şi pentru că nu au un conţinut ridicat de grăsimi saturate, astfel ei pot fi consumaţi la discreţie în orice dietă echilibrată.

Motivele pentru care marea majoritate a nutriţioniştilor recomandă adoptarea creveţilor în meniu sunt diverse, totul ţine doar să te obişnuieşti cu gustul lor şi să deprinzi tehnica corectă pentru a-i consuma.

Îţi asigură un aport energetic bun

Ştiai faptul că doar 100 de grame de creveţi îţi sunt mai mult decât suficienţi pentru a avea energie întreaga zi? Ei bine, exact aşa este. Sunt cea mai bună sursă de proteină animală situându-se pe acelaşi loc cu peştele alb.

Chiar dacă au un aport mic de grăsimi saturate, nu îţi vor înfluenţa în nici un fel buna desfăşurare a organismului deoarece aceştia nu sunt nocivi şi nu intervin asupra nivelului de colesterol rău din sânge. Proteinele furnizate de aceştia vor ajuta la o mai bună funcţionare a tranzitului şi nu te vei confrunta cu senzaţia de balonare după masă.

Practic sunt un bun aliat al siluetei tale.

Stimulează imunitatea

O altă calitate a creveţilor este aceea că au un conţinut important de fier, acesta ajută la combaterea îmbătrânirii premature, protejând organismul de acţiunea radicalilor liberi, stimulând în acelaşi timp sistemul imunitar şi este benefic pentru sănătatea sistemului osos şi muscular.

Ca orice alt aliment, creveţii se recomandă a se consuma cu măsură şi a nu se face abuz, iar înainte de a-i consuma să te asiguri că au fost depozitaţi în condiţii igienice astfel încât termenul lor de valabilitate să nu fie un risc pentru sănătatea ta.

Au efecte antioxidante

Creveţii vin la pachet cu un bagaj important de seleniu, element anticancerigen care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase mai ales la nivelul colonului, dar menţine şi buna funcţionare a celulelor din ADN, în plus dispun şi de prezenţa coenzimei Q care oferă de asemenea un efect antioxidant corpului tău.

La fel ca tot ce vine din mare, regăsim un aport semnificativ de acizi graşi Omega 3, atât de lăudat de către specialiştii în nutriţie. Iar vitamina B12 vine în ajutorul tău ţinând anemiile la distanţă.

Pentru o bună desfăşurare a funcţiilor cerebrale şi cardiace aceşti acizi graşi sunt extrem de importanţi, iar dacă mai ţinem cont şi de faptul că vitamina D va ajuta şi ea la asimilarea calciului în organism, atunci avem toate motivele pentru care sa-i consumam ori de cîte ori avem ocazia.

Sunt uşor de digerat

Chiar dacă fac parte din categoria de alimente proteice, tocmai faptul că au puţine grăsimi îi face să fie foarte uşor de digerat de către sistemul tău digestiv, atât timp cât nu eşti alergic la componentele lor.

Printre secretele lor se regăseşte de asemenea şi proprietatea de a împiedica apariţia stopului cardiac, deoarece reduc bătăile inimii şi susţin buna circulaţie sangvină.

Dacă nu eşti alergic la fructele de mare, consumul de creveţi îţi pune la dispoziţie efectele sale antiinflamatoare care ajută la fluidizarea compoziţiei sangvine şi hrăneşte ţesuturile în profunzime.

Mai multe