Cartoful, legumă şi medicament

23 octombrie 2017   Nutriție

Deşi nu au existat dintotdeauna pe pământul românesc, cartoful este extrem de versatil şi se pot transforma cu uşurinţă într-un fel delicios de mâncare.

În plus are avantajul că se găseşte uşor pe tot parcursul anului, este ieftin şi poate fi combinat cu foarte multe alte alimente.

Însă calităţile sale nu sunt doar culinare, un cartof ras poate face minuni îna fecţiuni precum: abcesul dentar, acidoză, afecţiuni ale sistemului digestiv şi ale ficatului, arsuri, artritism, blocaj urinar, constipatie, crampe abdominale, crăpături ale pielii, dezechilibre nutriţionale, diabet, flegmoane, furuncule, gastrita,hemoroizi, insomnie, intestine lezate, nevralgii, obezitate, panaritiu, reumatism, sciatica, tuse nervoasa, ulcer gastric si duodenal.

Reduce nivelul glicemiei

Dacă diabetul îţi dă bătăi de cap atunci poţi apela la gustosul cartof, ce este indicat a se consuma copt fie în cenuşă fie la cuptor. În felul acesta nu îşi va pierde calităţile sale nutritive şi ajută la reducerea glicemiei din sânge, contribuind în acelaşi timp la eliminarea acidului uric din organism. Astfel combate cu succes problemele apărute din cauza reumatismului, şi ajută la detoxifierea organismului datorită nivelului d epotasiu de care se bucură.

Reducând glicozuria acesta va ameliora starea generală şi va contribui la revitalizarea ţesuturilor, favorizând totodată şi procesul de cicatrizare.

Află cum poţi vindeca gastrita cu ajutorul unui cartof AICI

Aliatul siluetei tale

Consumă o porţie de cartofi cu tot cu coajă alături de o salată de varză şi astfel îi vei oferi corpului tău necesarul de fibre alimentare pentru a funcţiona pe tot parcursul zilei, ţinându-te la distanţă de poftele nesănătoase şi totodată favorizând eliminarea toxinelor din organism.

Dacă alegi să consumi în fiecare zi cartofi copţi sau fierţi vei contribui substanţial la alcalinizarea urinei, şi la optimizarea acţiunii antibioticelor naturale mai ales ale celor ce tratează cistita.

Este de un real folos în combaterea ulcerului, datorită efectului său cicatrizant. Poţi să îl consumi fie sub forma de supă cremă, fie fiert sau copt, fiind util şi în afecţiuni precum crampele stomacale şi constipaţie cronică, mai ales dacă faci un piure pe care să îl combini cu brânză de vaci , lapte şi unt.

Asigură un somn bun

Acest aspect este posibil datorită conţinutului de vitamina B6 de care se bucură, regăsindu-se mai ales în coaja lui, vitamină ce ajută la sintetizare anumitor neurotransmiţători responsabili cu inducerea stării de relaxare şi favorizând somnul.

Un pahar de suc de cartofi seara, te va ajuta să dormi mult mai bine, deoarece miezul crud al cartofului conţine diverse substanţe cu efect sedativ.

În schimb dacă alegi să îl consumi fiert, combate cu succes crampele şi tusea pe bază nervoasă.

Nici rinichii nu sunt feriţi de acţiunea lui vindecătoare, mai ales că poate să dizolve sărurile de calciu din structura calculilor renali.

Dacă te confrunţi cu dureri reumatismale sau de sciatic fierbe 100 grame de cartofi în jumătate de litru de apă şi apoi pasează-i şi pune-i pe locul dureros învelind pasta obţinută într-o cârpă.

Având în compoziţie numai hidraţi de carbon şi foarte puţine proteine, cartoful este uşor digerabil , organismul asimilându-l rapid.

În plus, cartofii de culoare roşie sau galben intens sunt extrem de buni pentru a-ţi spori imunitatea. Tot ce trebuie să faci este să consumi o dată pă zi un astfel de cartof, fiert în coaja sa timp de o lună şi sistemul tău imunitar, respirator şi urinar vor fi mai puternice ca niciodată, ţinând astfel la distanţă virozele şi bolile de sezon.

Mai multe