Carnea procesată poate cauza apariţia cancerului pancreatic

16 ianuarie 2012   Nutriție

Rezultatele studiului arată că persoanele care mănâncă 50 de grame de carne procesată zilnic au un risc cu 19% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic, iar în cazul cele care consumă peste 100 de grame, riscul de a suferi de cancer la pancreas se dublează. Cu toate acestea, "rata de a dezvolta cancer pancreatic este destul de mică, însă este recomandată monitorizarea cantităţii de carne procesată consumată", afirmă coordonatorul studiului, Susanna Larsson. Cercetătorii recomandă tuturor persoanelor, indiferent de vârstă şi de sex, să consume carne procesată în cantităţi mici pentru a preveni apariţia unor boli mai grave, precum cancerul. Într-un studiu efectuat în Marea Britanie se arată că persoanele pot consuma doar 70 de grame de carne roşie pe zi. Conform Asociaţiei Americane de Studiu al Cancerului, cauza principală a dezvoltării cancerului s-a dovedit a fi obezitatea. Cercetătorii au descoperit o legătură strânsă între obezitate şi riscul crescut de cancer pancreatic, motiv pentru care aceştia recomandă consumul a doar 500 de grame de carne roşie pe săptămână şi eliminarea tuturor tipurilor de carne procesată din dietă. Cele mai frecvente simptome ale cancerului pancreatic sunt: scăderea bruscă în greutate, durerile abdominale, gălbinarea, greaţa şi pierderea apetitului, potrivit BBC.

Mai multe