Carne de porc sau de viţel? Care e mai sănătoasă?
Carnea de porc este mai sănătoasă decât carnea albă
Carnea de porc este o excelentă sursă de vitamina B6 şi B12, de proteină, tiamină, niacină, riboflavină, seleniu, fosfor, potasiu şi zinc şi o sursă bună de acid pantotenic, fier şi magneziu. Specialiştii susţin că o friptură de porc este mult mai sănătoasă decât un copan de pui sau un peşte gras. Trebuie doar să aveţi grijă cât mâncaţi. Ca orice produs, şi carnea de porc consumată în exces nu vă va pica foarte bine la stomac.
Carnea de viţel este o sursă bogată de vitamine
Carnea de viţel este bogată în vitaminele B6 şi B12, în proteine, niacină, riboflavină, zinc, fosfor, seleniu şi potasiu. De asemenea, carnea de viţel conţine şi acid pantotenic, magneziu şi cupru.
Riscul infestării cu paraziţi intestinali
Carnea de porc este un aliment bogat în elemente nutritive, care conţine proteine de înaltă calitate. Singurul său dezavantaj este poate reprezenta o sursă de infestare cu un parazit intestinal, cum este Trichinella Spiralis. Acesta poate provoca boala numită trichineloză. Cercetările au arătat că riscul de contactare poate fi evitat când carnea este gătită în cuptorul clasic, nu la microunde. Cel din urmă distribuie inegal căldura. Când carnea este gătită la o temperatură de minimum 70 de grade şi când măriţi timpul de gătire sunt alte situaţii în care riscul de infectare scade.
Ambele tipuri de carne conţin din plin antioxidanţi.
Conţin puţine calorii
Carnea de porc conţine doar 93 de calorii la o porţie de 85 de grame, iar carnea de viţel - la acelaşi gramaj - are 128 de calorii. Ca să spulberăm mitul că puiul este cel mai slab, trebuie să ştiţi că la o porţie similară, acest tip de carne are 142 de calorii. Aşadar, aceste tipuri de carne pot fi consumate în dietele de slăbire. Însă, aveţi grijă cu ce le combinaţi. Exclus să fie alăturate la aceeaşi masă cu fasolea, cartofii sau vinetele. Le puteţi mânca alături de o porţie de spanac, broccoli, conopidă ori salată de legume.