Cafeaua făcută la filtru, mai sănătoasă decât cea la ibric

18 aprilie 2017   Nutriție

O adevărată sursă de antioxidanţi, care ajută la prevenirea inflamaţiilor din corp, ţinând astfel la respect boli precum artrita, ateroscleroza sau cancerul. De asemenea, antioxidanţii neutralizează acţiunea radicalilor liberi, care pot cauza stresul oxidativ ce duce la boli cronice.

Există o largă gama de moduri prin care poţi să faci o cafea. De la aparate până la arome, cafeaua îţi îmbunătăţeşte memoria şi ţine atacul de cord la distanţă.

Consiliul olandez pentru sănătate a relatat în urma unui studiu că preparată la filtru cafeaua este mult mai sănătoasă decât în varianta preparată la ibric.

Află care sunt motivele pentru care este recomandat să bei cafea verde AICI

Cafeaua la filtru scade colesterolul

Tot în urma acestui studiu s-a constatat că boabele de cafea conţin diterpene, substante organice care duc la creşterea uşoară a colesterolului rău (LDL) din sânge. Atunci când foloseşti filtru de hartie acesta reţine aceste elemente, obţinând astfel o licoare sănătoasă şi gustoasă. Atât în cafetierele care au un filtru cât şi în aparatele cu capsule aceste substanţe organice nocive, cafestolul şi kahweolul dispar aproape complet, iar efectul asupra colesterolului este nesemnificativ.

Citeşte şi: Zaţ de cafea pentru o piele catifelată

Smoothie cu cafea

Pentru a fi în formă pe tot parcursul zilei, prepară-ţi un smoothie dis de dimineaţă din fructe congelate, unt de migdale, lapte de soia şi o linguriţă de cafea măcinată proaspăt.

Cafeaua consumată la micul dejun mai ales ţine boala la distanţă. Riscul de a dezvolta diabet este cu aproximativ 67% mai mic la consumatorii acestei licori.

Relaxează femeile gravide

În cazul în care nu te deranjează mirosul puternic de cafea, consumul unei ceşti pe parcursul zilei poate avea efecte benefice şi în cazul gravidelor. Este adevărat că foarte mulţi doctori interzic consumul de cafea pe perioada sarcinii, deoarece cofeina se transmite bebeluşului prin placentă şi poate provoca dezlipirea placentei, avort spontan, dezvoltarea incompletă a fatului, retard mintal al bebeluşului sau ADHD, însă toate acestea sunt posibile doar în cazul în care faci exces de cafea şi bei mai mult de 3-4 căni pe zi.

Mai multe