Bune şi rele la masa pascală
- Când te aşezi la masă, priveşte bine la bucatele din faţa ta. Nu te arunca să înfuleci tot ce vezi şi fă pauze destul de mari între felurile preferate. - Mestecă încet, pentru a savura mâncarea. Astfel, nu te va durea stomacul după, digestia va merge ca unsă şi-ţi vei da seama când te sături. - Nu exagera cu preparatele din carne de miel. Este un tip de carne foarte greu de digerat! - Serveşte cât mai multe legume. Acestea conţin fibre şi le poţi adăuga felurilor tradiţionale de Paşte. - Nu bea apă în timpul mesei sau imediat după. Hidratează-te bine înainte, iar după ce-ai mâncat aşteaptă 30 de minute pentru a putea bea iar apă. Iată şi câteva trucuri despre bucatele tradiţionale de Paşte - Friptura de miel e mai gustoasă dacă e preparată din pulpa din spate, care conţine şi muşchi. Pentru a fi mai fragedă, se poate împăna cu bucăţele de usturoi. - Borşul tradiţional se prepară din cap, codiţă şi picioruşe de miel. Leuşteanul, un ingredient-secret, se adaugă doar la sfârşit, înainte de a se mai da într-un scurt clocot. - Drobul se taie în felii doar după ce se răceşte. La preparrea lui trebuie folosit zarzavat din belşug, pentru a nu deveni cleios. - Pasca, desertul tradiţional, nu trebuie să fie foarte dulce. Astfel, va avea un rol important pentru bunul mers al digestiei. - Cozonacul e servit şi cu ocazia altor sărbători, aşadar nu el e în rolul principal. Însă, de Paşte se serveşte, de obicei, cel preparat cu stafide. - Ouăle vopsite sunt delicioase, dar consumate în exces devin periculoase.