Beneficiile migdalelor pentru sănătatea inimii
Beneficiile migdalelor. Cum se mănâncă corect. Hidratează-le înainte de a le consuma
Pentru a te bucura din plin de calităţile nutritive ale migdalelor şi pentru a preveni problemele de digestie, consumă-le în stare crudă, neprăjite. Lasă-le la hidratat într-un bol plin cu apă câteva ore sau peste noapte. Migdalele hidratate se pot păstra la frigider maximum o săptămână, într-un vas închis ermetic.
Protejează sănătatea inimii
Deoarece au un conţinut ridicat de potasiu şi proteine, migdalele te ajută să îţi menţii inima sănătoasă. Deosebit de hrănitoare, bogate în acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, calciu, zinc, magneziu şi fibre, migdalele pot fi consumate ca atare, în diverse combinaţii de legume care nu conţin amidon precum broccoliul, salata verde sau spanacul.
Beneficiile migdalelor. Reglează nivelul colesterolului
Bogate în vitamina E, migdalele contribuie la reducerea nivelului colesterolului din sânge şi protejează, totodată, ţesuturile arteriale.
Menţin sănătatea creierului
Migdalele conţin o mulţime de elemente nutritive precum riboflavina şi L-carnitina, cunoscute pentru stimularea activităţii creierului şi pentru îmbunătăţirea memoriei.
Beneficiile migdalelor. Întăresc sistemul osos
Graţie conţinutului ridicat de calciu, migdalele aduc o mulţime de beneficii sistemului osos, ajutând la diminuare riscului apariţiei fracturilor.
Beneficiile migdalelor. Sursă importantă de fier
Potrivit nutriţioniştilor, 10 migdale reprezintă echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece conţin o cantitate mare de fier, care contribuie la creşterea numărului de celule roşii din sânge.