Beneficiile consumului de mere

18 septembrie 2015   Nutriție

Merele sunt printre cele mai comune fructe, toţi le folosim în plăcinte, fel de fel de deserturi şi mai ales crude. Puţini ştiu însă beneficiile consumului de mere, fructe incredibil de sănătoase pentru organismul uman.

Principalul beneficiu al merelor constă în conţinutul lor de potasiu, care omoară germenii, extrăgându-le apa (microorganismele se usucă şi mor). Potasiul este important pentru că menţine ţesuturile moi şi elastice şi combate scleroza arterelor. Acest lucru este dovedit prin faptul că oţetul din cidru de mere se foloseşte pentru frăgezirea cărnii.

Beneficiile consumului de mere – pectina din mere protejează inima şi reduce colesterolul

O fibră solubilă, pe care o furnizează merele este pectina, care reduce semnificativ colesterolul şi protejează inima. Un aliment foarte puternic şi lăudat de mulţi medici, făcut din mere este oţetul din cidru de mere, care păstrează tot din măr, mai puţin zahărul care devine acid în urma fermentaţiei de producere a oţetului. Acidul din oţetul de cidru de mere omoară bacteriile din plămâni şi intestine atât de bine, încât materiile reziduale din intestine îşi pierd mirosul neplăcut.

Beneficiile consumului de mere – întăresc arterele şi reduc inflamaţiile rinichilor şi ficatului

Merele ajută la întărirea arterelor, reduc inflamaţiile rinichilor şi ficatului, fac să dispară mâncărimile capului, guturaiul sau simptomele alergice precum lăcrimatul sau strănutul. De asemenea, ajută în tratarea sinuzitei, durerilor faciale sau nevralgiilor. Nevralgia facială cauzată de sinuzita paranazală poate fi alungată într-o zi dacă se consumă un pahar cu apă alături de o linguriţă de oţet de cidru de mere, o dată la o oră, de şapte ori în acea zi. Paharul se soarbe încet.

Pielita, adică inflamaţia la rinichi, care face ca în urină să fie prezente celule de puroi, dispare dacă se consumă zilnic un pahar de apă cu două linguriţe de oţet din cidru de mere. Acest oţet este la fel de eficient în curele de slăbire pe termen lung. Se bea un pahar de apă cu o linguriţă de oţet din cidru de mere înainte de fiecare masă. Slăbirea se va produce treptat, iar persoana care urmează tratamentul nu va simţi înfometare sau nu va avea efectele secundare neplăcute care apar de obicei în curele de slăbire.

Beneficiile consumului de mere – consumă merele întregi pentru a beneficia de puterea lor de vindecare

Puterea antioxidantă a merelor stă, în special, în coajă, unde se găsesc antioxidanţi, precum procianidine, acid clorogenic, catechine sau ploridizin. Fiind bogate în antioxidanţi, merele au fost asociate dintotdeauna cu un risc scăzut de boli cornice grave. Aşadar, consumul regulat de mere cu tot cu coajă a fost asociat cu un risc scăzut de cancer la colon şi cancer la ficat.

Mărul consumat întreg, cu tot cu coajă şi sâmburi are efecte foarte benefice pentru organism. Au un rol important în scăderea grăsimii din sânge, scad riscul dezvoltării bolilor de inimă şi a diabetului, scad riscul accidentului cerebral vascular.

Mai multe