Băuturile acidulate afectează creierul. Află cum!

17 mai 2012   Nutriție

Cercetarea arată că persoanele care consumă cel puţin şase săptămâni astfel de produse riscă să se “prostească”.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o dietă bogată în fructoză încetineşte procesul gândirii, afectând memoria şi capacitatea de a învăţa.

"Descoperirile noastre arată că ceea ce mâncăm ne afectează modul în care gândim.O dietă bogată în fructoză menţinută o perioadă mai lungă de timp afectează capacitatea creierului de a învăţa şi de a memora informaţii. Însă acizii graşi Omega-3 ne pot ajuta să minimalizăm aceste neajunsuri", a declarat profesorul Fernando Gomez-Pinilla.

Fructoza este o monozaharidă prezentă din abundenţă în fructe, în anumite legume şi în miere.

Aceasta are o putere de îndulcire superioară zaharozei (zahărul utilizat curent în alimentaţie) şi este adăugată des în produsele procesate, precum băuturile acidulate.

Mai multe