Avocado menţine ficatul sănătos
Conţine grăsimi mononesaturate
Fructele de avocado sunt bogate în grăsimi sănătoase cunoscute sub denumira de grăsimi mononesaturate. Un fruct de dimensiuni medii conţin aproximativ 22.5 grame de grăsime.
Studiile arată că grăsimile mononesaturate au numeroase beneficii asupra organismului, printre care se numără scăderea colesterolului rău din sânge şi creşterea colesterolului bun.
Bogat în peste 20 de substanţe nutritive
În plus, avocado conţine peste 20 substanţe nutritive. Cele mai importante sunt vitamina B6, acidul folic, vitamina E şi vitamina C.
Vitaminele E şi C sunt considerate a fi antioxidanţi puternici care previn apariţia afecţiunilor hepatice.
Reduce inflamaţia ficatului
Mai exact, vitamina E este utilă pentru reducerea inflamaţiilor şi cicatrizarea ficatului gras întâlnit la copii. În mod similar, vitamina C ajută la îndepărtarea grăsimilor din ficat, prevenind apariţia cirozei.
Regenerează ficatul deteriorat
Aşadar, persoanele care consumă 1-2 fructe de avocado pe săptămână, îşi regenerează ficatul deteriorate, în mai puţin de o lună. O acţiune asemănătoare a fructului de avocado, asupra organismului, o are si broccoli.
Info: Fructul poate fi servit pasat sau feliat ca parte din mai multe mâncăruri sau chiar întins pe pâine prajită, servit cu sare şi piper.