Alimentele albe, necesare pentru dieta zilnică

17 noiembrie 2011   Nutriție

Ceapa

Una dintre numeroasele proprietăţi ale acestei legume este chiar cea microbiană. Datorită compuşilor de sulf din conţinut, ceapa are rolul de prevenire a apariţiei infecţiilor. Compuşii de sulf distrug şi bacteriile care duc la apariţia cariilor şi la inflamarea gingiilor.

Usturoiul

Beneficiile pe care le aduce usturoiul sănătăţii nu sunt puţine la număr, iar acest lucru este cunoscut. Introdus în alimentaţie, usturoiul ajută la normalizarea florei intestinale, eliminarea toxinelor şi stimularea circulaţiei sângelui. Alicina, compusul responsabil de mirosul usturoiului, ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului ,,rău”.

Ridichea albă

Ştiai că ridichea ajută la prevenirea problemelor urinare? Ridichea are proprietăţi diuretice, ajută şi la tratarea disconfortului gastric şi poate fi un bun laxativ. Seminţele de susan

Seminţele de susan conţin cantităţi mari de minerale, necesare pentru mineralizarea oaselor, producerea de globule roşii şi de hormoni, sinteza enzimelor şi funcţionarea normală a muşchiului cardiac.

Mai multe