5 ponturi pentru a avea un păr de invidiat

19 februarie 2018   Nutriție

Peşte gras

Peştele este indispensabil unei diete sănătoase, iar cel gras este o alegere bună. O sursă excelentă de acizi graşi Omega-3, somonul, îţi aduce şi un plus de fier şi vitamina B12. Toate acestea îţi menţin sănătatea scalpului şi strălucirea părului.

Carne de vită

Zincul este unul dintre mineralele care îmbunătăţeşte aspectul părului şi previne albirea prematură a podoabei capilare. Din alimentele din care îţi poţi lua zinc fac parte carnea de vită şi de miel, nucile, alunele de pădure, migdalele. Carenţa de zinc poate duce la căderea părului.

Morcovi

Datorită conţinutului bogat de vitamina A, morcovii stimulează secreţia de sebum la nivelul scalpului. Sebumul păstrează sănătatea scalpului şi permite părului să-şi menţină hidratarea. Secreţia redusă de sebum conduce la degradarea firelor de păr. Lipsa de vitamina A se mai manifestă prin apariţia mătreţii sau prin creşterea riscului de uscare şi de rupere a firelor.

Citeşte şi: Tratamente cu banane pentru păr

Ouă

Ştiai că părul are în compoziţie circa 50 de proteine, printre care şi keratina. De aceea ai nevoie de o dietă bogată în proteine (vegetale sau animale) care să stimuleze creşterea părului şi să prevină căderea firelor. Consumul de ouă şi carne de pasăre îţi aduc proteinele necesare. În plus, un ou pe zi contribuie şi la acoperirea necesarului de vitamina B12 şi B7, care susţin sănătatea părului.

Linte

Dintre substanţele nutritive, acidul folic îmbuntăţeşte activitatea celulelor roşii care oxigenează scalpul. De asemenea, regenerează celulele, ceea ce ajută la creşterea părului. Îţi poţi lua acid folic din linte, dar şi din fasole, legume verzi şi verdeţuri, alune, seminţe de floarea-soarelui, avocado.

Mai multe