5 legume de culoare roşie cu beneficii pentru sănătate

10 ianuarie 2017   Nutriție

Sfecla roşie, contra anemiei

Sfecla roşie este una dintre legumele bogate în antioxidanţi. Este o sursă importantă de potasiu, fibre, acid folic, dar şi vitamina C. Conform unui studiu recent, leguma poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, previne anemia şi creşte rezistenţa organismului. O poţi consuma sub formă de salată. De asemenea, poţi bea suc de sfeclă roşie, câte un pahar pe zi.

Roşiile

Roşiile conţin până la 90% apă, fiind un diuretic şi un depurativ excelent. Conţin vitaminele şi mineralele esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Tomatele reprezintă o importantă sursă de licopen, vitamina C şi potasiu. De aceea, ajută la menţinerea sănătăţii inimii, previn hipertensiunea arterială şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Ardeii graşi roşii

Aceste legume au doza zilnică recomandată de vitamina A, conţin vitamina C şi au numai 30 de calorii. Ardeii roşii sunt o alegere excelentă pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi pentru menţinerea sănătăţii pielii, datorită conţinutului de vitamina A. Conţinutul ridicat de vitamina C ajută la întărirea imunităţii, ferindu-te de infecţii. Ardeii mai conţin şi vitamina B6, vitamina E şi acid folic.

Ridichile

Din familia cruciferelor, ridichile sunt alegerea excelentă pentru salate. Sunt o sursă importantă de vitamina C, acid folic şi potasiu. La doar nouă calorii într-o jumatate de cană, sunt excelente pentru cei care se află la cură de slăbire.

Oferă protecţie contra afecţiunilor renale, a bolilor de colecist şi a infecţiilor. Ridichile roşii sunt şi o bună sursă de iod, pentru buna funcţionare a glandei tiroide.

Ardeii iuţi

Ardeiul iute luptă cu inflamaţiile din organism, datorită capsaicinei. Asigură şi o cantitate importantă de vitamina C, magneziu, cupru şi vitamina A. Este de ajutor şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, cât şi celor care au astm sau artrită reumatoidă.

Mai multe