3 alimente pe care nu ştiai că e bine să le ţii în frigider

16 martie 2017   Nutriție

Nucile

De obicei le ţii pe balcon sau în cămară. Te-ai gândit vreodată că ar fi bine să le ţii la rece? Diminuează colesterolul rău şi cresc pe cel bun. Nutriţioniştii spun că grăsimile nesaturate din nuci râncezesc dacă sunt ţinute mult la temperatura camerei. Şi alte substanţe hrănitoare din nuci sunt afectate, astfel că proprietăţile nucilor nu vor mai fi aceleaşi. Termenul de valabilitate se prelungeşte cu 6 luni dacă le ţii la frigider.

Seminţele de in

Sunt bogate în Omega-3 care ajută la menţinerea unei sănătăţi optime la nivel cerebral. Seminţele de in organice au termenul de valabilitate mai mare decât cele măcinate. Dacă vor fi ţinute la frigider, stomacul le va digera mai bine, putând, astfel, să reţină cât mai multe substanţe bogate nutriţional. La temperatură care nu este constantă, ele se vor oxida, devenind toxice. E posibil să declanşeze în organism procese inflamatorii. Pe cele măcinate le poţi păstra la frigider, rezistând circa jumătate de an.

Despre ce alimente nu trebuie să păstrezi nicioadată în frigider, poţi citi aici

Vinul roşu

Se spune că este bine să bei în fiecare zi un pahar de vin roşu, de ţară. Odată desigilată o sticlă de vin, e indicat s-o păstrezi la frigider, dar nu mai mult de 3-5 zile.

Producătorii de vinuri spun că principalul duşman al acestei licori este căldura, iar temperatura ideală de păstrare a acestuia este de 12-13 grade Celsius. Totuşi, în frigider, temperatura este mai mică, având mai puţin de 7 grade Celsius. Din cauza lipsei umidităţii, dopurile se pot usca, iar aerul se va infiltra în sticlă prin porii dopului de plută, afectând astfel gustul vinului. Nu este indicat să-l ţii în congelator, pentru că există riscul ca sticla să se spargă sau ca vinul să-şi piardă aroma.

Mai multe