10 alimente nocive pentru dinţii tăi

13 ianuarie 2011   Nutriție

* Sucurile şi energizantele. Acestea sunt foarte bogate în zahăr şi duc la deteriorarea mai rapidă a smalţului.

* Bomboanele. Dacă le ronţăi, îţi “bombardezi” dinţii cu acizi care-i atacă.

* Produsele de patiserie şi caramelele. Ca şi jeleurile, rahatul, fursecurile sau cerealele, acestea conţin glucoză şi fructoză, care sunt foarte nocive.

* Alunele, nucile, fisticul. Precum seminţele ori popcornul, sunt tari şi pot strica smalţul dinţilor foarte uşor.

* Ceaiul negru. Acesta poate provoca pete inestetice pe dinţi, căci are pigmenţi puternici.

* Cafeaua. Din cauza culorii puternice şi această băutură e un inamic de temut, dacă ţii la albul dinţilor.

* Carbohidraţii. Alimentele care contin mulţi carbohidrati hrănesc bacteriile din cavitatea bucală care sunt responsabile cu producerea acizilor ce atacă smalţul.

* Vinul. Strugurii pătează orice zonă cu care intră în contact.

* Ciocolata. Din cauza cantităţii mari de zahăr, ea duce la carierea dinţilor.

* Antitusivele dulci. Tusea poate cauza şi probleme cu dantura. Pastilele pentru supt şi siropurile care combat tusea conţin, adesea, cantităţi foarte mari de zahăr. Deci apelează la cele fără zahăr.

Mai multe