VIDEO: Soluţii naturale pentru tenul tău

1 aprilie 2014   Ingrijire

Remediile pe bază de alimente au un efect benefic asupra pielii. Iată ce alimente să foloseşti, în ce combinaţii şi cu ce scop!

Pentru rozacee: brânză de vacă şi ananas

Rozaceea este o afecţiune care se caracterizează prin piele roşie şi sensibilă. Atunci când apare roşeaţa, pielea se inflamează ceea ce duce la agravarea simptomelor rozaceei şi chiar la apariţia acneei. În plus, poate înăspri pielea şi evidenţia porii.

Un bun remediu natural împotriva rozaceei se prepară dintr-o ceaşcă cu brânză de vacă grasă cu un sfert de ceaşcă de ananas tăiat mărunt.

Masca se aplică pe zonele afectate şi se lasă să acţioneze timp de 10 minute. Remediul se foloseşte de 2 ori pe săptămână, timp de o lună. După îndepărtarea măştii faciale, se şterge faţa cu ceai verde, pentru a calma iritaţiile pielii.

Pentru riduri: cartofi dulci şi iaurt

Cartofii dulci sunt bogaţi în vitamina A, care stimulează producţia de colagen şi conţin minerale precum cupru care contribuie la regenerarea colagenului, prevenind astfel apariţia ridurilor.

Pentru a putea beneficia de efectele lor pozitive, fierbe cartofii dulci (cu coajă cu tot) timp de 20-30 de minute, după care se mărunţesc bine şi se amestecă cu o jumătate de ceaşcă de iaurt.

Masca se aplică pe faţă după ce s-a mai răcit. Iaurtul exfoliază, calmează şi hidratează pielea, iar în combinaţie cu cartofii estompează ridurile din jurul ochilor.

Pentru pielea flască: avocado şi miere

Pielea flaşcă poate fi o consecinţă a deshidratării pielii, a eczemelor şi chiar a psoriazisului.

Pisează un avocado şi amestecă-l bine cu o lingură de miere. Atunci când pasta devine consistentă aplic-o pe zonele afectate şi las-o să acţioneze timp de câteva minute.

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase care vor grăbi procesul de vindecare al ţesuturilor afectate, în timp ce mierea îndepărtează celulele moarte, protejează pielea împotriva infecţiilor bacteriene şi reduce inflamaţiile.

Mai multe