VIDEO: Pregăteşte-ţi pielea pentru sezonul rece
Ce să mănânci
- Lapte de soia: Proteinele din compoziţia laptelui de soia ajută la menţinerea colagenului în limite normale, proteină structurală care susţine elasticitatea pielii.
- Peşte la grătar cu ulei de măsline: Aceste două alimente sunt o sursă importantă de acizi graşi omega-3, despre care cercetătorii spun că previn îmbătrânirea prematură a pielii.
- Foloseşte usturoi la prepararea mâncărurilor: Un studiu danez arată că în cazul persoanelor care consumă în mod constant usturoi, celulele pielii sunt mai sănătoase şi mai tinere, spre deosebire de cele ale personelor care nu includ usturoi în dieta zilnică.
Ce să bei
Ceaiul conţine din plin antioxidanţi, care luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra pielii. Un studiu realizat în Arizona arată că persoanele care beau mai mult ceai au un risc mai mic de a dezvolta celule scuamoase atipice.
De asemenea, specialiştii recomandă consumul unui pahar de vin roşu în fiecare zi, întrucât boabele de struguri conţin resveratrol, un antioxidant important pentru menţinerea sănătăţii întregului organism.
Ce să adaugi dietei de zi cu zi
Mulţi nutrienţi contribuie la îngrijirea pielii. Cele mai importante vitamine sunt A, B şi C, pe care le poţi asimila atât prin alimentaţia de zi cu zi , cât şi prin administrarea de suplimente.
Totodată, suplimentele pe bază de fructe de măceşe cresc cantitatea de colagen, întrucât conţin cantităţi mari de vitamina C, un antioxidant care redă supleţea şi fermitatea pielii.
Cum să îţi îngrijeşti pielea de la exterior
O îngrijire corectă a pielii presupune şi folosirea unor creme şi loţiuni care refac ţesturile de la exterior. Pentru o bună protecţie a pielii foloseşte produse de îngrijire corporală care sunt bogate în vitamina C.
În plus, uleiul de măsline, glicerina şi vitamina E previn deshidratarea pielii şi reduc riscul de apariţie a ridurilor.