Uleiul de migdale dulci – un ingredient pretios pentru piele
Proprietatile binefacatoare ale uleiului de migdale dulci au fost descoperite si testate de oamenii de stiinta. Creat prin presarea la rece a migdalelor uscate, acest ulei este folosit in scop alimentar, dar mai ales in ingrijire si infrumusetare. Pentru a avea o piele frumoasa, ferma, hidratata si catifelata, apeleaza la preparatele care au in componenta acest ulei, deoarece protejeaza pielea de imbatranirea prematura si de boli.
Conform unui studiu publicat intr-un Jurnal de Terapii Complementare, din Clinical Practice, uleiul de migdale dulci are calitati emoliente si ajuta pielea sa-si pastreze supletea si textura fina. In acelasi timp, acesta actioneaza ca un tratament pentru diverse afectiuni, cum ar fi vinisoarele tip panza de paianjen – capilarele sparte de pe picioare.
In plus, in concluziile expertilor este sugerat faptul ca acest ulei imbunatateste tonusul pielii si reduce aspectul cicatricilor si a vergeturilor.
Pentru ca are si proprietati nutritive, uleiul hraneste pielea si ii asigura necesarul hidric, avand si efect terapeutic asupra dermului. Pe scurt, acest ulei detine efecte antiinflamatorii.
Daca suferi din pricina alergiilor de piele, eczeme si alte afectiuni care apar frecvent la cei cu piele excesiv de uscata, iti recomandam acest ulei! Poate fi o alternativa mai eficienta la tratamentul cu unguente si pastile.
Estompeaza cearcanele
Ca sa ai o piele tanara si frumoasa, maseaza-ti corpul cu acest ulei si vei vedea imbunatatiri ale pielii tale dupa cateva sedinte de masaj. Multumita bogatiei de antioxidanti si de vitamina E, de acizi grasi mononesaturati si de proteine, acesta poate sa decoloreze pielea inchisa la culoare din jurul ochilor. Mai mult decat atat, uleiul nu combate doar cearcanele, se lupta si cu ridurile.
Bun si pentru uz intern
Daca este consumat cu moderatie, in salate sau in alte preparate, acest ulei poate scadea nivelul de colesterol rau din sange si protejeaza inima de boli si complicatii.
Samburii lor au demonstrat, in cadrul studiilor stiintifice, ca pot ameliora simptomele ulcerului. Din cateva zeci de migdale, putin lapte si cateva picaturi de smantana poti prepara un adevarat pansament gastric, pe care e bine sa-l administrezi de doua ori pe zi.
Asa faci lapte de migdale
Cand ai spasme ori suferi din cauza inflamatiilor stomacului si ale cailor urinare, dar si pentru a linisti o tuse persistenta, bea lapte de migdale. Il poti face din 50 g migdale si 50 g miere poliflora la un litru de apa. Dupa ce inmoi migdalele in apa calda si le lasi cateva minute, le cureti de coaja si le pisezi cu putina apa rece, pana obtii o pasta. Peste ea torni apa ramasa, adaugi mierea de albine si omogenizezi totul.