Trucuri să-ţi menţii frumuseţea în sezonul rece
Suc de morcovi şi smântână, pentru o piele revitalizată
Somnul insuficient, poluarea şi stilul de viaţă haotic afectează aspectul tenului. Pentru a preveni deshidratarea şi estompa ridurile accentuate, apelează la un tratament cu suc de morcovi şi smântână. Sucul de morcovi reface ţesuturile pielii, revigorând tenul obosit. Dă 1 morcov de mărime potrivită prin răzătoarea mică şi stoarce-l prin tifon. Pune lichidul obţinut într-un bol şi adaugă 1 lingură de smântână. Amestecă până când obţii o pastă omogenă şi aplic-o pe faţă. După ce ai lăsat-o să acţioneze 10 minute, spală-te cu apă din abundenţă. Apelează la acest tratament 1 dată pe săptămână.
Exfoliant natural pentru ten
Poţi să redai strălucirea pielii cu un preparat făcut la tine acasă, cu dublă întrebuinţarea: elimină celulele moarte şi hidratează pielea, lăsând-o moale şi fină la atingere. Ca să îl obţii, ai nevoie de: 3 linguri de fulgi de ovăz, 1 linguriţă de miere, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui şi 1 linguriţă de zeamă de lămâie. Pune ingredientele într-un bol şi amestecă-le. Întinde pasta obţinută pe ten şi las-o să acţioneze 5-10 minute. La final, clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.
Soluţie pentru pielea uscată
Iarna, tenul este expus deshidratării din cauza fluctuaţiilor de temperatură, a frigului şi a vântului. Iată un truc care te va ajuta să previi această problemă: adaugă 1 picătură de miere în crema hidratantă pe care o foloseşti seara. Mierea este un umectant - ceea ce înseamnă că nu doar atrage apa, ci o şi reţine la nivelul tegumentului, ajutând pielea să rămână suplă şi elastică.
Cum scapi de urmele lăsate de acnee
Dacă ai un ten cu pete, cicatrice lăsate de acnee şi cu semne roşii, întinde pe faţă o mască pe bază de lapte şi miere, pentru a calma pielea iritată şi estompa roşeaţa. Ai nevoie de: 1 lingură de lapte şi 1 de miere. Amestecă ingredientele, după care întinde pasta şi ţine-o pe faţă 10-15 minute. Clăteşte cu apă din abundenţă şi tamponează cu un prosop curat.
Tratament pentru albirea dinţilor acasă
Dacă ai dinţii îngălbeniţi, una dintre soluţii ar fi albirea dentară profesională. Pentru că metoda este costisitoare, trebuie să ştii că poţi obţine acelaşi rezultat cu soluţii la-ndemână. De exemplu, fricţionează cu grijă dinţii cu o coajă de portocală. Acidul citric din fruct decolorează petele dentare şi albeşte dinţii. Clăteşte bine cu apă şi nu te spăla pe dinţi cel puţin o oră. Repetă procedeul de 2 ori pe săptămână.
Un amestec eficient este şi cel obţinut dintr-o lingură de oţet de mere, un vârf de cuţit de sare şi jumătate de linguriţă de bicarbonat. Spală dinţii cu o periuţă înmuiată în pastă şi apoi clăteşte bine.
Aşa vii de hac coşurilor!
Ai observat în oglindă că iar ţi-a apărut un coş? Scapă de el cu oţet de mere! Chiar dacă mirosul este pregnant, în cazul în care pielea ta este predispusă la acnee, merită! Aplică soluţia pe zona afectată cu o dischetă de bumbac. Aşteaptă ca lichidul să se usuce, apoi clăteşte. În felul acesta porii se strâng şi bacteriile sunt eliminate. Urmează tratamentul o dată pe zi.
Pentru zona de sub ochi
Afectată vizibil, pielea din jurul ochilor are nevoie de produse speciale de îngrijire. Poţi estompa cearcănele adânci cu o mască, pentru care ai nevoie de: 1 lingură de suc (sau gel) de aloe vera, 1 lingură de suc proaspăt de castravete, 1/2 linguriţă cu ulei de migdale şi 1 vârf de cuţit de amidon de porumb.
Pune într-un vas ingredientele lichide, apoi adaugă amidonul şi omogenizează bine. Aplică soluţia obţinută pe zona de sub ochi, prin mişcări circulare. Lasă masca să acţioneze10-15 minute. Important este să nu aştepţi ca soluţia să se usuce complet. Clăteşte cu apă rece, iar la final, aplică un produs special pentru această zonă. Fă acestă mască în fiecare zi, până când ajungi la rezultatele dorite.
Buze fine şi catifelate
Vântul şi aerul uscat îşi pun amprenta asupra buzelor. Ele au mai puţine glande sebacee decât alte părţi ale corpului, astfel încât se usucă şi se crapă foarte repede. După ce ai exfoliat buzele cu un preparat obţinut dintr-o lingură de miere, 1 de bicarbonat de sodiu şi jumătate de lingură de ulei de măsline, este important să le hidratezi. Pentru asta, apa de trandafiri şi glicerina sunt ingredientele potrivite. Amestecă 1 lingură de apă de trandafiri cu 1 de glicerină şi întinde soluţia pe buze, seara, înainte de a merge la culcare. Repetă operaţiunea de câte ori este nevoie.
Cum scapi de vârfurile despicate
Şuviţele tale sunt lipsite de strălucire şi au vârfurile despicate? Hidratează-le cu o mască pe bază de albuş, iaurt şi maioneză. Amestecă într-un vas 3-4 linguri de iaurt cu 3 linguri de maioneză. Separat, bate spumă 1 albuş şi încorporează-l în pasta cu iaurt şi maioneză. Întinde preparatul pe părul curat, acoperă cu un prosop şi clăteşte după 20 de minute.
7 trucuri care-ţi evidenţiază frumuseţea
1. Te-ai gândit să-ţi faci bucle lejere, dar cârlionţii obţinuţi sunt mult prea definiţi? Pulverizează apă de toaletă pe colţul unui prosop şi tamponează uşor părul. Alcoolul din compoziţia parfumului va desface buclele, obţinând astfel acele onduleruri lejere pe care ţi le-ai dorit.
2. Când te machiezi, întinde fondul de ten cu degetele umezite. Aşa produsul se va fixa mult mai bine şi va arăta mult mai natural pe faţă.
3. Dacă vrei să dai impresia de privire intensă, foloseşte în interiorul pleoapei un creion de ochi bej.
4. Pentru a da puţină culoare pe pomeţi, în locul fardului de obraz, întinde cu o pensulă groasă un fard maroniu.
5. Rujul va rezista mai mult pe buze dacă-l fixezi cu o pudră translucidă.
6. Dacă ţi-a apărut un coş, dizolvă într-o lingură de apă mineală o tabletă de aspirină şi aplică soluţia, cu un dischet demachiant, pe zona dureroasă.
7. Aşteaptă până la 20 de minute după ce ai ieşit din duş pentru a te parfuma. În caz contrar, esenţa se va evapora mult mai repede.