Trucuri pentru o piele frumoasă

3 aprilie 2012   Ingrijire

Exfoliează-ţi pielea seara

Nu este suficient să îţi exfoliezi pielea în mod frecvent, ci este important şi momentul în care o faci.

Exfolierea pielii seara face pielea mai puţin sensibilă la efectele negative la razelor UV, decât dacă ţi-ai curăţa tenul dimineaţa.

Vitamina C, pentru petele maronii

Petele maronii care apar pe piele, în special pe faţa, din cauza expunerii la soare, sunt un semn al îmbătrânirii prematură a tenului.

Însă, folosirea unor produse care au cantităţi mari de vitamina C au un efect pozitiv asupra pielii, grăbind procesul de estompare a petelor.

Foloseşte mai întâi cel mai important produs

După ce ţi-ai curăţat tenul, este important să aplici produse care conţin nutrienţi importanţi pentru înfrumuseţarea pielii.

Dacă te întrebi ce produs trebuie să aplici mai exact, ar trebui să iei în considerare de ce are pielea ta nevoie mai întâi.

Spre exemplu, în cazul în care suferi din cauza pielii uscate, este indicat să aplici o cremă hidratantă, pentru a asigura absorţia maximă a acesteia.

O excepţie de la această regulă o fac produsele pe bază de retinoizi, care nu se aplică direct pe pielea curăţată, întrucât pot irita foarte rău pielea, mai ales dacă este sensibilă.

De asemenea, trebuie să ţii cont de cantitatea în care se găsesc anumite ingrediente în compoziţia produselor respective şi timpul de care au nevoie pentru a-şi face efectul.

Aşadar, optează pentru produse cosmetice care conţin ingrediente active, în defavoarea celor pe care le foloseşti doar pentru câteva minute.

Mai multe