Trucuri inedite ca să începi ziua cu bine

19 ianuarie 2016   Ingrijire

Iată, aşadar, câteva sfaturi pentru a începe ziua plin de energie!

Începe dimineaţa cu o partidă de sex

Cercetările arată că acele cupluri care găsesc un răgaz pentru a petrece timp împreună de dimineaţa au o relaţie mai sănătoasă şi fericită, spre deosebire de cuplurile care ,,sar'' direct la micul dejun.

Şi da, una dintre modalităţile plăcute de a începe dimineaţa este o partidă de sex şi asta pentru că, în timpul sexului, organismul eliberează un compus chimic numit oxitocină, care ajută la diminuarea tensiunii arteriale, reduce stresul, îmbunătăţeşte starea de spirit şi creşte chiar şi toleranţa la durere. Pe scurt, sexul te relaxează şi te binedispune!

Nu uita, de asemenea, să-ţi săruţi partenerul în fiecare dimineaţă! Psihologii germani au constatat că partenerii care obişnuiesc să-şi ia dimineaţa la revedere printr-un sărut trăiesc mai mult cu cinci ani, spre deosebire de cuplurile care nu o fac.

Telefoanele nu sunt ceasuri de alarmă

Marea majoritate a oamenilor folosesc smartphone-ul pe post de ceas cu alarmă şi, în cele din urmă, ajung să-şi înceapă dimineaţile citind email-uri şi mesaje, adică un factor în plus de stres, după cum susţin oamenii de ştiinţă. Acest obicei nu face decât să ne reducă din energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei.

Sfatul nostru? Învesteşte într-un ceas de modă veche, cu alarmă şi încearcă să te detaşezi de telefonul inteligent, de reţele sociale sau email-uri legate de muncă, cel puţin în prima parte a dimineţii. Lasă telefonul în altă cameră şi vei avea parte de o dimineaţă mai puţin stresată.

Lasă patul nefăcut

Cercetătorii de la Universitatea Kingston din Londra sugerează să ne lăsăm paturile nefăcute pentru a ucide acarienii din praful de casă, adică cea mai frecventă cauză a alergiilor.

,,Acarienii se înmulţesc în paturile noastre calde, acolo unde se hrănesc cu celulele moarte ale pielii şi cu transpiraţia pe care o eliminăm noapte de noapte'', explică alergologul Maureen Jenkins.

Astfel, dacă obişnuim să facem patul imediat ce ne-am trezit, nu vom face decât să păstrăm patul umed, un mediu preferat de acarieni. În schimb, dacă lăsăm patul aşa sau punem aşternuturile la aer, acarienii se vor deshidrata şi vor muri.

Nu trişa cu ora de trezire

Înainte de a merge la culcare, pune ceasul să sune la o oră stabilită şi respectă acea oră, fără să mai amâni cu cinci minute trezirea. De asemenea, este indicat să te culci la aceeaşi oră, nu mai târziu de ora 23.00. În felul acesta, creierul tău va fi ,,programat'' să se trezească, iar tu te vei simţi mult mai odihnit.

Fă mişcare...în DUŞ

Nu sta pur şi simplu în duş, ci mişcă-te! Pune muzica preferată şi dansează. Acest lucru îmbunătăţeşte circulaţia şi pune în mişcare sistemul limfatic, care ne ajută să scăpăm de toxine, susţin experţii în fitness.

Bea apă caldă cu lămâie

Consumul de cafea pe stomacul gol poate provoca arsuri la stomac, indigestie şi chiar fluctuaţii ale nivelului de zahăr din sânge (care ne pot face să devenim iritabili).

De asemenea, cafeaua băută în intervalul 8-9 dimineaţa nu are cel mai bun efect de trezire, deoarece nivelul nostru de cortizol (un hormon care induce trezirea) se află la apogeu, astfel că efectul cofeinei va fi mult diminuat.

În schimb, îţi poţi forma obiceiul de a bea la trezire un pahar de apă călduţă în care ai stors sucul de la o jumătate de lămâie. Acesta stimulează producerea sucurilor digestive, pregătindu-ţi organismul pentru micul dejun. Cafeaua o poţi bea începând cu ora 10.

Mai multe