Tratamente pentru vergeturi pe care trebuie să le încerci

6 aprilie 2017   Ingrijire

Vergeturile apar în mai multe zone ale corpului, în special pe sâni, burtă, coapse şi sunt fie roşii (roz), fie albe. Acestea sunt un fel de rupturi în fibrele elastice ale pielii, la început au o nuanţă de roşu reprezentând vasele de sange de sub piele, iar apoi devin albe din cauza contracturii vaselor, astfel nu se vor mai vedea atât de tare. Dacă le atingi le vei percepe ca pe nişte striaţii. Dacă de celulită sunt mari şanse să scapi dacă faci sport, ai o dietă echilibrată, faci masaj şi te ungi cu diferite creme, la capitolul vergeturi este mai greu.

Cine prezintă un risc crescut

Pe lângă cele menţionate mai sus, persoanele cu pielea albă, cele care au antecedente în familie, gravidele, cele care au născut gemeni, tripleţi. De asemenea, cei supraponderali şi cei care iau medicamente sau folosesc alifii ori loţiuni pe bază de corticosteroizi pot face vergeturi. Sindroamele Cushing, Marfan şi Ehlers-Danlos pot cauza apariţia vergeturilor,ca urmare a creşterii nivelului de cortizol în organism.

Remedii naturale contra vergeturilor

Specialiştii spun că dacă vrei să remediezi această problemă ar trebui să o abordezi încâ din faza incipientă, şi anume atunci când sunt de culoare roşie. Trebuie să bei suficiente lichide pentru hidratarea pielii şi să aplici anumite creme sau substanţe uleioase pentru vergeturi.

Dieta este foarte importantă dacă vrei să nu ai vergeturi: consumă alimente bogate în vitaminele A, C (citrice, şi nu numai) şi E (spanac, alune, migdale, seminţe de pin sau floarea-soarelui, caise uscate, busuioc, oregano, măsline), dar şi pe cele bogate în zinc. Nu uita: frumuseţea vine din interior spre exterior. Aşadar, dă-i corpului vitamine, minerale, fibre şi apă!

Acidul glicolic combate vergeturilor

Folosit în industria produselor de înfrumuseţare fiindcă ajută în producerea de colagen şi remediază numeroase probleme ale tenului: acneea, ridurile şi în situaţia de faţă, dă rezultate în eliminarea liniilor inestetice, cunoscute sub numele de vergeturi. De asemenea, ajută la regenerarea pielii şi este un real ajutor în eliminarea celulelor moarte. Pentru combaterea vergeturilor poţi aplica şi cremă cu vitamina C, crescând astfel producţia de colagen.

Vitamina E, un aliat pentru o piele elastică

Această vitamină acţionează şi ca antioxidant, hrănind şi protejând pielea. Este extrem de bună pentru piele, fiindcă, pe lângă faptul că o face să fie mai elastică, este un remediu pentru repararea ei. Poţi aplica pe zonele afectate de vergeturi vitamina E (se găseşte la farmacie). Sau poţi unge zonele „dungate“ cu cremă naturală pe bază de vitamina E.

Vitamina A

Numită şi retinol, aceasta reprezintă unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi care contribuie la sănătatea pielii. Poţi să masezi uşor pielea cu o loţiune cu vitamina A sau să o ungi cu aceasta, cumpărând de la farmacie o fiolă de vitamina A.

Unge-te cu ulei de măsline

Are o serie de proprietăţi extrem de folositoare organismului, iar pentru piele, ten şi păr este un adevărat „prieten“. Nu trebuie decât să verşi în palme o cantitate mică de ulei de măsline şi să ungi uşor până intră în piele. De ce să faci asta? Pentru că previne uscarea pielii, diminuând aspectul urât al vergeturilor. În loc de acest ulei, îl poţi încerca pe cel de ricin sau de avocado, dar şi pe cel de migdale. Şi gelul de aloe-vera aplicat local unde ai vergeturi poate da rezultate.

Poţi încerca să te ungi şi cu untul de cacao şi cel de shea. Sunt minunate pentru piele. Untul de Shea conţine vitamina A şi E şi are rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină la nivelul pielii, ajutând astfel la regenerarea celulelor. Tot el te protejează de razele UV. Untul de cacao ajută la elasticitatea pielii şi o catifelează.

Ştiai că...

...dacă foloseşti produse abrazive sau freci intens în zona vergeturilor acestea se pot extinde? Masajul şi ungerea cu diferite creme ori uleiuri se face foarte uşor.

Mai multe