Tratamente de casă pentru acnee

19 septembrie 2016   Ingrijire

Tratament cu ouă

Albuşul alungă coşurile nepăcute şi petele pe care le lasă acestea în urma lor. În plus, hidratează bine, elimină sebumul în exces, previn revenirea acneei. Îl poţi folosi foarte uşor, aplicând 3-4 straturi de albuş bătut spumă tare. Între aplicări laşi ca fiecare strat să se usuce, iar la final aştepţi 20 de minute înainte de a curăţa faţa.

Mască din miere şi scorţişoară

O altă mască eficientă contra acneei este cea cu scorţişoară şi miere. Pui două linguri de miere într-un vas mic şi adaugi scorţişoară până obţii o pastă. O întinzi pe faţă şi o laşi 15-20 de minute. După aceea, clăteşti tenul cu apă călduţă.

Mierea o poţi folosi nu doar când ai probleme cu numeroase coşuri apărute pe faţă, ci şi când ai pielea uscată. O aplici şi masezi zonele câteva minute, după care o poţi înlătura cu apă caldă. Datorită proprietăţilor antibacteriene ale mierii, ea ajută tenul agresat şi-l repară. În plus, îndepărtează sebumul în exces, hidratând totodată pielea feţei.

Cartoful repară pielea afectată de acnee

Antioxidanţii pe care-i conţin cartofii stimulează pielea să se refacă prin formarea de celule noi şi scad sebumul în exces, prin urmare au calităţile necesare pentru a alunga orice urmă produsă de acnee. Un cartof e tot ce ai nevoie pentru un tratament contra acneei. Îl razi şi-l aplici pe ten, fără a-l stoarce, pentru că este bună şi zeama lui. Masezi apoi tenul uşor şi aştepţi 15 minute. Clăteşti apoi faţa cu apă călduţă.

Loţiune tonică pe bază de oţet de mere

Amestecă o linguriţă de oţet de mere cu o ceaşcă de apă sau de ceai verde, îmbibă o bucată de vată în acest amestec şi tamponează tenul acneic. Ai grijă să pui puţin oţet la început şi să eviţi zona ochilor, pentru că amestecul poate provoca usturimi sau poate afecta tenul sensibil. Repetă procedura dimineaţa şi seara, pentru a curăţa porii şi a reechilibra pH-ul pielii.

Mai multe