Sfaturi pentru o manichiură care nu-ţi afectează sănătatea unghiilor
Unghiile puternice si frumoase sunt un atu al oricarei femei. Nu este important să aplici un lac de unghii colorat, să optezi pentru o manichiură încărcată sau să foloseşti o tehnică de ultimă oră.
Contează ca unghiile tale să fie curăţate, pilite uniform, iar pielea de pe mâini să fie hidratată. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli la capitolul îngrijirea unghiilor care îţi pot provoca probleme de sănătate.
Tai cuticulele
Tăierea cuticulelor duce la îngroşarea acestora şi, în timp, la curăţarea deficitară. În plus, o pieliţă tăiată prost poate duce la apariţia infecţiilor.
Multe persoane care şi-au tăiat cuticulele vreme îndelungată se tem că, dacă renunţă la obicei, acestea vor creşte din ce în ce mai mult, până capătă un aspect neplăcut. Dermatologii infirmă acest mit şi spun că nicio intervenţie nu poate schimba rata naturală de creştere a cuticulelor.
Pilirea incorectă a unghiilor le reduce rezistenţa
Pila trebuie folosită prin mişcări repetitive realizate în aceeaşi direcţie, astfel încât unghia să nu-şi piardă din rezistenţă. Puţine persoane sunt însă dispuse să-şi aloce mai mult timp pentru această îndeletnicire. Renunţă la pile metalice, în favoarea celor textile.
Foloseşti apă fierbinte
În timpul manichiurii şi după aceea, nu este recomandat să te speli pe mâini cu apă fierbinte. Oricât de rezistent ar fi lacul de unghii, acesta începe să se desprindă. În plus, pielea va avea de suferit, devenind mai uscată.
Nu foloseşti o bază pentru lacul de unghii
Dacă în cazul machiajului trebuie să aplici o cremă hidratantă, înainte de a întinde fondul de ten, acelaşi lucru trebuie să-l faci şi când îţi vopseşti unghiile. Foloseşte o bază de unghii, pentru protejarea acestora şi pentru ca oja să reziste mai mult.
Aplici mai multe straturi de ojă decât dacă este nevoie
Un singur strat de ojă este suficient. Combinat cu lacul protector şi cu top coat-ul, acest strat de ojă îţi poate asigura o manichiură impecabilă, timp îndelungat, mai ales dacă optezi pentru o ojă semipermanentă. Dacă nuanţa de ojă este prea deschisă sau dacă pur şi simplu nu eşti mulţumită de felul în care arată un singur strat, poţi aplica două straturi de ojă, însă nu mai mult. Foloseşti soluţii nepotrivite pentru îndepărtarea lacului
Acetona usucă unghiile şi este toxică. Alege mereu o soluţie de îndepărtat oja fără acetonă.Te culci după ce ţi-ai făcut unghile.
Află AICI cum se îngrijesc femeile din lumea întreagă
Oja are nevoie de aproape 24 de ore pentru a se usca complet. Dacă te grăbeşti să te culci, înmoaie-ţi înainte unghiile în apă foarte rece pentru vreo 3 minute.