Sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

30 septembrie 2017   Ingrijire

Evită să foloseşti vopseaua pe părul curat

Atunci când decizi să îţi colorezi părul trebuie să ştii că este mai bine ca acesta să nu fie proaspăt spălat. Scalpul rămâne curat după şamponare, iar o dată cu îndepărtarea sebumului pielea capului nu mai este protejată împotriva substanţelor chimice din vopsea, putându-se irita mult mai uşor.

Nu şampona părul 3 zile după vopsire

Indiferent de şamponul folosit este recomandat să nu îţi speli părul decât după 3 zile de la colorare. Vei favoriza astfel o mai bună fixare a vopselei. Dacă trebuie totuşi neapărat să îl speli, foloseşte un balsam pentru păr vopsit în locul şamponului şi nu îl lăsa în contact cu părul mai mult de 1 minut. După 3 zile, părul se poate spăla în mod normal.

Fără uscare la temperaturi ridicate

Dacă vrei ca părul tău să îşi menţină culoarea după ce l-ai vopsit, este indicat ca în prima săptămână după colorare să nu foloseşti feonul sau placa de întins la temperaturi ridicate. Rişti ca intensitatea culorii să se piardă mult mai repede şi să capete un aspect tern. În prima săptămână nu ar trebui să foloseşti placa de întins părul deloc deloc, iar feonul trebuie reglat la temperatura camerei sau chiar la o temperatură mai scăzută, atunci când îţi usuci părul.

Sfat

În zilele în care nu îţi şamponezi părul, acoperă-l la duş cu o cască, pentru a preveni contactul cu umezeala şi atenuarea culorii.

Clăteşte cu apă rece

Substanţele chimice din vopsele sunt sensibile la apa caldă şi poţi observa că deja, după câteva spălări, culoarea şi-a pierdut intensitatea. Totodată, apa foarte caldă favorizează deshidratarea şi electrizarea părului, făcându-l mai sensibil. Clătirea cu apă mai rece închide cuticulele şi îţi lasă părul mai strălucitor.

Evită expunerea la soare

Vara, razele ultraviolete fragilizează structura firului de păr. O dată sensibilizat în urma vopsirii, acesta devine şi mai predispus ruperii şi deteriorării. Soarele duce şi la decolorarea părului, aşa că trebuie să eviţi să stai afară în orele de vârf, dacă nu vrei ca vopseaua să îşi piardă din intensitate. Protejează-ţi părul cu un produs special cu factor de protecţie solară fără clătire sau acoperă-l sub pălării şi eşarfe atunci când ieşi din casă.

Hidratează vârfurile

Vârfurile părului vopsit se pot despica şi mai uşor. Foloseşte puţin ulei de cocos sau ulei de măsline pentru a menţine vârfurile hidratate şi a preveni încurcarea lui.

Alege produse de îngrijire speciale

Un şampon şi balsam pentru păr vopsit vor menţine mai mult timp nuanţa părului tău, în comparaţie cu produsele obişnuite. După şamponare, aplică o cantitate generoasă de balsam pe firul de păr, evitând rădăcinile, şi lasă-l să acţioneze cel puţin 5 minute.

Foloseşte un balsam fără clătire

Vara, atunci când mergi la plajă sau intri în apă, părul tău se poate deteriora mai repede ca oricând. Păstrează-i culoarea intensă mai mult timp folosind un balsam fără clătire, care va împiedica uscarea excesivă datorată soarelui sau sării din apă. Citeşte cu atenţie indicaţiile de pe ambalaj şi urmează-le întocmai.

Ia vitamine pentru păr

Un păr vopsit are nevoie de vitamine şi minerale esenţiale pentru a rămâne sănătos şi pentru a-şi menţine aspectul plăcut. Alege suplimente ce conţin vitamina C, care protejează scalpul şi oferă strălucire, dar şi un complex de vitamina B, zinc şi biotină, substanţe ce contribuie la întărirea firului de păr.

Mască cu banane şi avocado

O mască eficientă pentru păr vopsit se prepară dintr-o banană şi un fruct de avocado date la blender sau pasate foarte bine. Aplică pasta obţinută pe tot părul, inclusiv la radăcini, şi las-o să acţioneze 15-20 de minute. Şamponează ca de obicei. Bananele sunt bogate în antioxidanţi, dar şi magneziu, potasiu şi acid folic, care hrănesc părul şi îl hidratează. Datorită vitaminlor A, D şi E din compoziţie, avocado protejează şi întăreşte firul de păr, făcându-l mai strălucitor.

Mai multe