Sfaturi de îngrijire a tenului pentru bărbaţi

27 martie 2012   Ingrijire

Foloseşte un gel de curăţare

Un gel de curăţare va elimina toxinele din piele, fără a o usca. Curăţarea tenului trebuie efectuată de două ori pe zi, o dată dimineaţa, după ce te bărbiereşti şi o dată seara, înainte de a merge la culcare. De asemenea, îţi poţi aplica pe faţă o mască, o dată pe săptămână, deoarece are rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a curăţa tenul în profunzime.

Crema de ras protejează pielea

Atunci când te bărbiereşti, foloseşte o cremă de ras, întrucât are rolul de a forma o barieră între piele şi lama de ras. În cazul în care ai pielea sensibilă, înainte de ras, aplică pe faţă un ulei special, iar la sfârşit, foloseşte un balsam special, pentru a calma şi reduce iritaţiile. Astfel, pielea ta va fi catifelată.

Aplică o cremă hidratantă

Din cauza faptului că pielea unui bărbat are mai puţine glande sebacee, este indicat să se folosească o cremă hidratantă, pentru a proteja pielea de efectele negative ale soarelui, vântului şi aerului uscat.

Loţiunea tonică închide porii

Pe lângă faptul că are rolul de a curăţa pielea, loţiunea tonică închide porii, prevenind astfel pătrunderea bacteriilor în straturile pielii, care duc la declanşarea acneei. Loţiunea tonică se aplică pe faţă după bărbierit, dar înainte de a aplica aftershave-ul sau după curăţare, înainte de a aplica crema hidratantă.

Nu uita de loţiunea cu factor de protecţie

Razele UV afectează pielea oricărei persoane, fie ea femeie sau bărbat. Aşadar, nu ezita să foloseşti loţiune de plajă de fiecare dată când te expui la soare, pentru a preveni apariţia efectelor negative ale soarelui, precum petele maronii, ridurile, arsurile solare, alergiile şi chiar alte probleme serioase de sănătate, precum cancerul de piele.

Mai multe