Sfatul specialiştilor: cum se face detoxifierea pielii
În multe culturi şi civilizaţii, corpul uman este asemenea unui templu. Misiunea principală? Să îl menţinem într-o stare optimă de sănătate. Corpul nostru este magic, incredibil, însă din când în când are nevoie de ajutor. Şi noi suntem cei care putem să i-l oferim. Cum? Prin măsuri care să stopeze procesul de îmbătrânire şi acumularea de toxine în celulele grase şi în membranele celulare. “Dacă vom învăţa să accesăm capacitatea naturală de refacere a organismului, reuşim, de fapt, să încetinim procesul de îmbătrânire celulară. Şi sunt multe căi prin care putem ajunge la această performanţă.”, ne explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.
Una dintre soluţii este detoxifierea. Mai exact, procesul de eliberare a toxinelor acumulate în organism. Ea ajută la vindecarea sau ameliorarea unei game foarte largi de probleme de sănătate.
De fapt, este un proces natural pe care organismul nostru îl realizează oricum, dar din cauza mai multor factori externi sau procese interne, organismul nu mai reuşeşte să îndeplinească această funcţie cu succes. Şi aici trebuie să intervenim noi, oferindu-i ajutor.
Primul pas: detoxifierea pielii. O terapie complexă, menită să îndepărteze toxinele. Cum poate fi realizată?
Putem apela la periajul uscat al pielii, pentru că acesta stimuleaza foarte bine circulaţia şi sistemul limfatic. Când? În fiecare dimineaţă, înainte să facem duş. Începi de la degetele de la picioare şi ajungi cu mişcări circulare până la gât. Foloseşte o perie naturală sau o mănuşă de loofa.
După ce termini periajul uscat, pasul al doilea ar fi indicat să apelezi la duşurile alternative cu apă rece/caldă. Această tehnică îţi va înviora organismul, stimulând circulaţia sangvină. Alternează acest ciclu de 3-4 ori, nu mai mult de câteva secunde pentru fiecare procedeu.
Tot experţii în domeniu mai spun că, o altă alternativă ar fi să apelăm la tratamentele profesioniste de detoxifiere a organismului în cadrul unui salon/Spa.
Aici putem apela la împachetări cu nămol marin care are un efect puternic de oxigenare a ţesutului. O exfoliere profesionistă la salon face ca pielea să respire, porii vor fi curăţaţi şi procesul de regenerare celulară stimulat.
Specialiştii recomandă şi băile detoxifiante. Acestea sunt bune pentru sănătatea pielii. Ele reprezintă unele dintre cele mai vechi tratamente de detoxifiere a pielii. O baie caldă influenţează într-un mod natural fluxul sangvin, făcându-ţi pielea mai luminoasă.
Este bine de ştiut că, cel mai indicat moment al zilei pentru băile de acest gen este seara înainte de culcare. Adaugă în cadă o ceaşcă de bicarbonat de sodiu şi 2 ceşti de sare de mare. Plus câteva picături de uleiuri esenţiale. Şi uite aşa, vei avea o piele fără impurităţi. Unde mai pui că te vei simţi super.