Secretul întineririi tenului tău
Pielea este cel mai mare organ al corpului tău şi are nevoie de o atenţie deosebită. Motiv pentru care este necesar să ai o alimentaţie sănătoasă şi să te hidratezi constant.
Nu sunt de neglijat nici ritualurile de înfrumuseţare la care poţi să apelezi pentru a menţine pe o perioadă cât mai mare efectele obţinute şi pentru a nu lăsa vârsta să îşi pună brusc amprenta asupra tenului tău mai ales.
Feniculul accelerează metabolismul
O sursă bogată de fibre, potasiu, acid folic dar şi vitamina B6, practic feniculul este un mix care odată ce ai început să îl consumi cu regularitate va contribui la accelerarea metabolismul prin eliminarea toxinelor din organism.
Feniculul îţi poate fi de folos mai ales dacă te confrunţi cu anemie, indigestie, constipaţie, un sistemu imunitar scăzut sau un ciclulu menstrual neregulat.
Supa de fenicul, secretul sănătăţii
Mai ales acum că vremea este destul de călduroasă, o supă sănătoasă, uşoară şi plină de nutrimenţi este soluţia ideală pentru a te bucura de o schimbare benefică sănătăţii tale.
Astfel, poţi să optezi pentru o supă cremă de fenicul la care să adaugi lămâie şi să observi apoi îmbunătăţirile aduse de acest truc. Pentru a prepara această supă ai nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă mărunţită, 1 căţel de usturoi, 1 bulb de fenicul mărunţit, 2 litri de apă, 1 linguriţă de sare, 1 ardei roşu mărunţit, coaja rasă de la o lămâie, coaja ş zeama de la o portocală şi o mână de mărar tocat mărunţit.
Căleşte ceapa, usturoiul şi feniculul în uleiul de măsline 5-6 minute, pănâ observi că legumele s-au înmuiat apoi adaugă apa, sarea, ardeiul, coaja de lămâie, de portocală şi zeama ei aferentă. După ce supa începe să fiarbă mai las-o 45-50 de minute pe foc mic. La final adaugă mărarul mărunţit şi bucură-te de gustul sănătăţii tale.
Află ce boli poţi trata cu fenicul AICI
Remediu anticancerigen
Fenicului are în compoziţie sa o gamă largă de antioxidanţi, precum rutină, quercitină şi kaempferol, substanţe cu un puternic efect detoxificant care ajută la prevenirea formării tumorilor şi în acelaşi timp te vei menţine în formă. În plus, combinaţia unică de flavonoizi, alkaloizi şi fenoli inhibă tumorile, mai ales în cazul cancerului de sân şi de ficat.
Mai mult de atât feniculul are efect estrogenic, ajutând la ameliorarea durerilor premestruale şi stimulează creşterea sânilor. Astfel că poţi alege să îl consumi sub orice formă doreşti. Fie că este vorba de salată, supă, seminţe, ceai, smoothie, important este să îl foloseşti cu moderaţie şi să ai un stil de viaţă echilibrat.
Contraindicaţiile consumului de fenicul
Această legumă trebuie consumată cu precautie de femeile însărcinate, dar şi de către persoanele alergice la această planta. În cazul în care te confrunţi cu probleme precum ulcer gastric, enterocolită, ulcer duodenal, este indicat să consumi cu precauţie tinctura de fenicul deoarece aceasta conţine şi o cantitate de alcool. Nu consuma nici ceaiul de fenicul pe perioade lungi de timp deoarece există riscul de a reduce efectele anumitor antibiotice.