Scapă de cuperoză cu ulei de luminiţa nopţii

11 mai 2012   Ingrijire

Am aflat de la Iulia Preda, moderatorul emisiunii „Noi să fim sănătoşi“, o reţetă miraculoasă pe bază de ulei de luminiţa nopţii care poate şterge petele cuperozei. Uleiul preparat din această plantă este foarte indicat şi în combaterea acneei.

Luminiţa nopţii sau primula se găseşte în farmacii şi magazine de tip naturist, fiind recomandată pentru o gamă variată de afecţiuni. De la acnee, cuperoză şi psoriazis la refacerea tenului ridat.

Uleiul de luminiţa nopţii acţionează ca antirid, dar şi antioxidant şi împiedică îmbătrânirea precoce a tenului, în acelaşi timp restructurează fibrele de colagen.

Indicat mai ales în cuperoză, uleiul ajută la regenerarea celulelor, stimularea microcirculaţiei, reduce inflamaţia, menţine flexibilitatea şi fermitatea pielii.

În fiecare seară şi dimineaţă se masează zonele afectate cu unguent până acesta intră în piele. Rezultatele sunt spectaculoase şi se văd după câteva săptămâni.

„Atenţie însă! Persoanele cu tenul cuperotic nu trebuie să maseze intens, ci doar uşor zonele afectate. Uleiul de luminiţa nopţii are multe proprietăţi pentru care îl recomand. El menţine elasticitatea şi troficitatea pielii, controlează secreţia de sebum de la nivelul epidermei, hidratează şi previne uscăciunea pielii, regenerează celulele, stimulează microcirculaţia, reduce inflamaţia, ajută la păstrarea flexibilităţii şi fermităţii pielii. Uleiul se poate folosi singur sau în combinaţie cu ulei de cocos şi unt de cacao sau alte uleiuri ce se potrivesc cu pielea dumneavoastră“, spune Iulia Preda.

Află mai multe despre unguentele medicinale şi uleiurile din plante în revista Click! Sănătate de mai, pe care o poţi găsi de astăzi pe piaţă, la preţul de 2.49 de lei.

Mai multe