Ritualul de îngrijire a pielii uscate

4 noiembrie 2017   Ingrijire

O dietă dezechilibrată, anumite tulburări hormonale sau carenţele de vitamine determină incapacitatea pielii de a reţine umezeala. Umiditatea este de fapt apa care se află în interiorul celulelor pielii şi care ajunge în acestea cu ajutorul fluxului sangvin, menţinând-o netedă şi sănătoasă. Şi factorii de mediu pot influenţa deshidratarea ei, precum anotimpul rece, temperaturile extreme, expunerea necontrolată la soare sau aerul condiţionat.

Foloseşte produse blânde

Unele produse de îngrijire din comerţ sunt prea dure pentru pielea sensibilă, predispusă uscării. Renunţă la cosmeticele ce conţin alcool, parfum sau retinoizi. Evitarea lor va ajuta pielea să păstreze uleiurile naturale. Totodată, este important să foloseşti un produs fără săpun pentru curăţare.

Duş cu apă călduţă

Evită senzaţia de disconfort pe care o dă o piele care „strânge“ prin înlocuirea băilor lungi, cu apă fierbinte, cu duşuri cu apă mai degrabă călduţă. Pentru un plus de fermitate, poţi încerca şi alternarea cald-rece.

Atenţie!

Nu uita de consumul de apă. O piele hidratată, sănătoasă, are nevoie de un aport optim de lichide pentru a-şi menţine supleţea şi aspectul tânăr. Încearcă să bei minimum 8 pahare de apă pe parcursul unei zile.

Citeşte şi: Remedii naturiste pentru coşuri sub piele

Uscare prin mişcări blânde

După duş, evită frecarea agresivă a pielii până se usucă. Clăteşte foarte bine întregul corp, pentru a elimina orice urmă de produs de curăţare, apoi tamponează delicat cu ajutorul unui prosop moale.

Somnul de frumuseţe

Odihna este foarte importantă pentru regenerarea celulelor pielii. Dacă dormi suficient, pielea ta va arăta mult mai luminoasă şi mai întinsă. Asigură-te că ai un program de somn adecvat, care îţi permite să te odihneşti suficient.

Exfoliază delicat

Îndepărtarea celulelor moarte este un pas esenţial pentru ca produsele de hidratare să ofere cele mai bune rezultate iar pielea să îşi recapete strălucirea.

Încearcă un exfoliant blând, pentru faţă şi corp, pe care îl poţi prepara acasă, din făină de ovăz. Pentru pregătirea lui, ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de făină de ovăz, pe care o amesteci cu puţină apă caldă, până ce obţii o compoziţie omogenă. Aştepţi 5-10 minute până se înmoaie bine ovăzul, apoi îl aplici pe pielea uşor umedă. Se poate combina şi cu 1 linguriţă de lapte sau cu 1 linguriţă de ulei de măsline.

Pont

Evită alcoolul şi excesul de cofeină. Aceste substanţe au efect diuretic şi obligă organismul să piardă fluide şi minerale esenţiale.

Transformă hidratarea într-un obicei zilnic

Dacă vrei să scapi de senzaţia de piele uscată, include hidratarea în ritualul zilnic de îngrijire a pielii. Foloseşte din când în când şi măşti din ingrediente naturale, care hrănesc pielea în profunzime, cum sunt cele ce urmează!

Mască cu miere şi smântână

Prepară o mască naturală din 2 linguri de miere, uşor încălzită, şi 1 lingură de smântână. Amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă. Se aplică pe pielea uscată şi se lasă să acţioneze 30 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă. Lasă pielea să respire şi nu folosi niciun produs cosmetic timp de o oră de la aplicarea măştii. Este potrivită atât pentru faţă cât şi pentru corp.

Loţiune hidratantă din varză

Se dau prin răzătoare, foarte mărunt, frunzele unei verze, apoi se pun într-un recipient şi se toarnă deasupra lor 200 de ml de lapte proaspăt fiert. Se lasă să se răcească amestecul la temperatura camerei, apoi se strecoară printr-un tifon sau sită. Această soluţie poate fi folosită ca tonic hidratant pentru pielea uscată şi sensibilă.

Mai multe