Relaxare spa la tine acasă

5 martie 2012   Ingrijire

Baie detoxifiantă

Cea mai bună cale de a te relaxa este să faci o baie astfel: adaugă în apă puţină sare, deoarece detoxifiază pielea şi detensionează musculatura. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient necesar pentru o baie detoxifiantă, mai ales că nu afectează pielea. Sarea epsom poate fi o alternativă bună, cu efecte la fel de bune.

Şi uleiurile esenţiale au un rol important în relaxarea minţii şi trupului, aşadar adaugă în apă câteva picături din uleiurile tale preferate.

Pentru o piele strălucitoare şi mătăsoasă, prepară un amestec dintr-o ceaşcă de apă fiartă, 3 ceşti de lapte praf şi 4 plicuri de ceai de muşeţel. Adaugă amestecul în apă şi profită de acest moment de răsfăţ asupra pielii tale.

Foloseşte un scrub natural

Un scrub preparat din ulei de măsline şi zahăr este o alegere potrivită pentru zonele sensibile ale pielii, precum faţa şi buzele.

Pe de altă parte, un amestec preparat din boabe de cafea măcinate şi ulei de măsline este un bun remediu pentru combaterea aspectului de celulită.

Dacă eşti în căutarea unui remediu cu efecte duble, amestecă într-un blender 2-3 felii de papaya cu fulgi de ovăz şi gel de aloe vera. Fulgii de ovăz sunt un exfoliant natural, în timp ce papaya şi aloe vera conţin enzime benefice pentru piele.

Răsfaţă-ţi pielea cu o loţiune de corp cu aromă de vanilie

Dacă te-ai săturat de loţiunea de corp pe care o foloseşti zi de zi şi vrei să o schimbi, iată un amestec care face minuni asupra pielii: ¼ ceaşcă de lapte de cocos se amestecă cu o ceaşcă de cremă de corp şi câteva picături de esenţă de vanilie.

Loţiunea poate fi folosită în decurs de 5 zile de la preparare, aşadar pune-o într-un loc răcoros şi foloseşte-o la nevoie.

Mai multe