„Operaţii” fără bisturiu pentru mărirea sânilor
Electrostimularea poate remodela linia naturală a sânilor
Procedeele de electrostimulare, care folosesc şocurile electrice de mică intensitate, ajută la tonifierea ţesutului mamar, dar şi la mărirea sânilor. Având în vedere că doar în urma operaţiilor cu implanturi cu silicon sânii pot creşte considerabil, în urma şedinţelor de electrostimulare mărirea lor nu va fi la fel de vizibilă. Impulsurile electrostimulatoare, care ajung prin intermediul electrozilor către muşchii mamari, au rolul de a-i stimula asmenea exerciţiilor fizice. Prin tonifierea şi mărirea muşchilor mamari, linia naturală a sânului se va remodela.
Injectarea cu grăsime proprie, „mărire” fără cicatrice
O altă tehnică de mărire şi de remodelare a sânilor este şi cea de injectare cu propria grăsime. Grăsimea, recoltată din alte zone ale corpului de către medic (în special din zona şoldurilor sau chiar de pe burtă), este injectată în sâni. Persoanele care aleg această procedură sunt scutite de incizie, dar nici nu rămân cu cicatrice inestetică. La capitolul dezavantaje: un anumit procent din grăsimea injectată ajunge să fie absorbită de organism, de aceea mărirea sânilor nu va fi una de durată. Cu toate acestea, specialiştii spun că această nouă tehnică are un dublu efect benefic: te scapă de surplusul de grăsime din zonele nedorite şi o transferă către zona mamară
Exerciţiile fizice pot tonifia ţesutul mamar
De ajutor pentru menţinerea greutăţii corporale, respectiv a sănătăţii, excerciţiile fizice sunt un aliat când vine vorba de mărirea sânilor. Realizate periodic, exerciţiile nu duc la creşterea efectivă a sânilor, ci la tonifierea ţesutului mamar şi la schimbarea liniei sânilor. Printre acestea se numără flotările (la sol, fie realizate în picioare, la perete), dar şi ridicările de greutăţi (în jur de 1 kg-1,5 kg).
Implantul cu celule stem, tehnică de viitor
Specialiştii în domeniu vorbesc din ce în ce mai des în ultimii ani de o nouă procedură de mărire a sânilor, anume de implanturile cu celule stem. Deoarece au potenţialul de a se transforma în orice celulă, medicii doresc să folosească celulele stem nu doar în scopuri medicale, ci şi pentru înfrumuseţare, respectiv mărirea sânilor. În prezent se realizează mai multe studii pentru ca tehnică să ajungă să fie una fezabilă.