Obiceiuri de frumuseţe la care trebuie să renunţi

4 septembrie 2017   Ingrijire

Ai părul uscat, unghiile fragile şi tenul imperfect? Te culci fără să te machiezi şi foloseşti zilnic placa de păr? Toate acestea sunt rezultatul unor obiceiuri nesănătoase.

În spatele unui aspect fizic plăcut stau întotdeauna obiceiuri de înfrumuseţare. În timp, aceste obiceiuri pot fi mai dăunătoare decât crezi pentru frumuseţea ta. Cu un regim de viaţă echilibrat şi câteva tabieturi zilnice benefice în întreţinerea frumuseţii, te poţi bucura de un aspect fizic încântător.

Nu te demachiezi

Înlăturarea machiajului, a sebumului şi a impurităţilor de pe faţă înainte de a merge la culcare este o etapă foarte importantă pentru un ten sănătos şi luminos. Este bine să-ţi formezi o rutină de înfrumuseţare care să includă, dimineaţa şi seara, demachierea, aplicarea unei loţiuni tonice şi aplicarea unei creme hidratante adecvate tipului tău de ten. Nu uita să te demachiezi şi înainte de a face sport, indiferent dacă eşti acasă sau la sală. Machiajul blochează porii iar transpiraţia nu mai poate ajunge la suprafaţa, astfel, formându-se „puncte negre”. Rimelul poate fi înlăturat cu un demachiant special pentru ochi, în timp ce un gel de curăţare şi un toner vor înlătura rapid machiajul de pe faţă.

Îţi agresezi părul

Este foarte uşor să-ţi distrugi părul. Pentru a evita acest lucru, începe prin a-ţi spăla părul cât mai rar, decât dacă este extrem de gras. Spălatul zilnic pe cap usucă firul de păr. De asemenea, nu îţi prinde părul foarte strâns. Atunci când îţi strângi părul foarte tare în coadă, rădăcinile pot suferi şi te poţi confrunta cu o cădere masivă a părului. Mai bine leagă-ţi părul mai lejer şi prinde-ţi şuviţele cu agrafe.

Renunţă la feon şi alte instrumente pe care le foloseşti.

Îţi usuci părul, îl îndrepţi cu placa, îl ondulezi cu bigudiuri calde – toate astea afectează serios sănătatea părului tău. Părul tău îşi va pierde strălucirea şi va începe să cadă. Dacă nu poţi renunţa la aceste ritualuri, foloseşte produse cu protecţie termică. O mască hrănitoare pentru păr, aplicată saptămânal îţi va ajuta părul să se refacă şi să nu-şi mai piardă hidratarea.

Pielea din jurul ochilor este fină şi sensibilă. Obiceiul de a te freca la ochi va duce inevitabil la riduri şi iritaţii. De asemenea, trebuie să fii atentă ca produsele de machiaj să nu îţi intre în ochi căci ar putea provoca infecţii. Dacă stai mult timp în faţa calculatorului, ia din când în când câte o pauză.

Umbli la coşuri

Un obicei contraindicat este scoaterea punctelor negre fără a curăţa faţa. De asemenea, scoaterea acestora cu unghiile poate lăsa urme inestetice, iar impurităţile de pe mâini vor duce la agravarea acneei. Un coş poate dura câteva zile, însă o cicatrice de la un coş poate rămâne pe viaţă. Dacă ai un coş, nu-l stoarce. Mai bine aplică o mască împotriva coşurilor sau un tratament special. Dacă ţi se pare că problema e serioasă, faci o programare pentru un tratament cosmetic.

Dacă vrei ca pielea ta să nu devină foarte uscată, 10 minute de stat în cadă sunt suficiente, iar temperatura apei nu ar trebui să depăşească 39 grade. După baie este obligatoriu să hidratezi pielea cu o cremă hrănitoare.

Îţi cureţi tenul cu apă fierbinte

Apa fierbinte poate distruge uleiurile existente la nivelul pielii, lăsând tenul sensibil şi vulnerabil. Mai mult, aceasta provoacă dilatarea vaselor de sânge şi duce la apariţia inflamaţiilor.

Nu schimbi faţa de pernă

Luând contact direct cu tenul, pe suprafaţa feţei de pernă se pot strânge foarte multe bacterii. Astfel, ar fi bine să schimbi aşternuturile o dată pe săptămână.

Nu doar faţa are nevoie de un tratament special, ci şi zona gâtului sau a decolteului. Este foarte important să aplici produse de îngrijire şi în aceste zone, asta pentru a preveni îmbătrânirea pielii.

Mai multe