Obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

31 iulie 2017   Ingrijire

Nu mai are rost să menţionăm faptul că viciile nu sunt tocmai o alegere sănătoasă în viaţa noastyră şi că este foarte important ca orice să aibă o limită pentru a se păstra un echilibru între psihic şi fizic.

Atât alcoolul cât şi fumatul sunt două acţiuni pe care le faci asumat şi care te îmbătrânesc prematur, însă nu sunt singurele.

Petreci prea mult timp pe plajă

Toţi vrem o piele frumoasă şi pentru asta stăm cu orele la soare chiar şi cu riscul de a ne confrunta ulterior cu arsuri solare. Dcaă faci parte din categoria de oameni ce abea aşteaptă să vină concediul ca să se bucure de soare la mare, ţine cont de faptul că în felul acesta tenul tău riscă să se confrunte cu anumite probleme printre care şi îmbătrânirea prematură a pielii. Prea mult bronz sau un ten deja înnegrit de razele solare este şi deshidratat, un alt aspect care contribuie la îmbătrânirea prematură.

Astfel, îţi vei pierde din elasticitatea pielii, se vor remarca ridurile adânci sau acele vene roşii mici la suprafaţa pielii sau chiar pistruii ce uneori pot fi chiar inestetici.

Academia Americană de Dermatologie recomandă folosirea cremelor cu factor de protecţie pe toată perioada anului dar mai ales în sezonul estival, acum cele cu un SPF de minin 30 este de o reală necesitate pentru sănătatea pielii tale.

Află cum să scapi de riduri cu ajutorul tratamentelor naturiste AICI

Nopţi albe repetate

Cu cât sunt mai puţine orele de somn cu atât mai obosit şi îmbătrânit va fi atât tenul cât şi corpul tău. Somnul de noapte ste indispensabil pentru buna activitate a tuturor organelor tale. Dacă simţi cum s-a acumulat oboseala în corpul tău, ia o pauză şi trage un pui de somn. Atunci când organismul este suprasolicitat apare senzaţia de căscat, astfel creierul îţi transmite semnalul că nu i-au ajuns orele de somn sau că este momentul să iei o pauză.

Nu este valabilă pentru toată lumea regula celor 8 ore de somn, însă nici nopţile albe nu te vor ajuta să e bucuri de tinereţe şi de sănătate.

Repercursiunile lipsei somnului se vor remarca în timp prin tensiunea crescută, apariţia diabetului sau chiar a obezităţii.

Învaţă să te relaxezi

Nu îţi lua niciodată de lucru acasă, încearcă să te detaşezi, să renunţi la a te deplasa mereu doar cu maşina, mergi pe jos, ascultă muzica ta preefrată, fugi la un film sau pur şi simplu meditează.

Stresul va produce o creştere a nivelului de cortizon în organism, creştere care va afecta atât sistemul imunitar cât şi cel nervos.Stresul pe perioade mari nu îi va permite organismului să se regenereze şi va contribui la micşorarea zonelor din creier responsabile cu acumularea de noi cunoştinţe.

În plus, te va ajuta să uiţi să zâmbeşti, să te bucuri de lucrurile simple.

Mai multe