O băutură utilă în tratarea acneei
Acneea este un subiect tabu pentru persoanele care se confruntă cu ea. Pe baza acestui subiect s-au făcut nenumărate cercetări pentru a se putea găsi o soluţie salvatoare. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că această problemă apare la persoanele care au un nivel ridicat de inflamaţii în organism şi antioxidanţiîn cantitate mică.
Practic, antioxidanţii joacă un rol foarte important în menţinerea stării bune de sănătate. De aceea, se recomandă ca alimentaţia zilnică să conţină alimente care au efect antiinflamator, minerale, vitamine şi antioxidanţi.
Acizii graşi din Omega-3 reduc inflamaţiile
Nu ar trebui să eviţi consumul produselor grase, bogate în Omega-3, precum sunt somonul, macroul, seminţele de in, de dovleac, nucile. Aceastea sunt benefice pentru sănătatea întregului organism, de la unghii până la păr.
Şi vitamina A pe care o poţi găsi în roşii, mango, papaya, mazăre este indicată pentru a combate efectele inestetice al acneei.
Amestec plin de substanţe nutritive
Îţi propunem o băutură simplu de făcut şi cu efecte benefice asupra acneei inestetice.
Tot ce ai nevoie este să pui într-un blender: - sucul de la o lămâie - o bucată de ghimbir proaspăt - 1/2 linguriţă cu turmeric - o mână de pătrunjel proaspăt - 1 cană cu apă
Acest amestec trebuie consumat de 3-4 ori pe saptămână timp de o lună pentru a te bucura de beneficiile sale vizibile asupra tenului afectat de acnee. Aşa obţii un amestec cu un puternic efect antiinflamator şi plin de vitamine în acelaşi timp.
Nu este de neglijat nici faptul că va stimula arderile celulare, aspect care va putea fi vizibil asupra corpului tău.
De ce tocmai aceste ingrediente?
Vitamina C este secretul pielii frumoase nu doar al imunităţii bune. Aşa că lămâile aduc o parte din oxidanţii puternici de care corpul tău are nevoie. În cazul în care eşti fumător, se recomadă a se consuma cât mai multă apă cu lămâie sau citrice.
Recunoscut pentru efectul său antiseptic şi pentru iuţeala caracteristică, ghimbirul ajută la curăţarea tenului de acnee, la accelerarea arderilor, are efect antiinflamator şi decongestionant.
Mască cu ghimbir pentru ten
Pe lângă adăugarea lui în băutură, poţi apela la o mască pe bază de ghimbir făcută din:
-2 linguri de ghimbir răzuit,
-1 linguriţă de zeamă de lămâie
-2 linguriţe de miere de albine
Amestecul obţinut se aplică pe faţa curăţată. Se lasă să acţioneze maximum 20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.
Află cât de benefic este ceaiul de ghimbir cu turmenic AICI
Pătrunjelul, sursă bună de vitamina C
Acum că se găseşte din plin pe piaţă, pătrunjelul este un aliat împotriva multor boli. Vitamina C se regăseşte şi în acesta în cantităţi semnificante, motiv pentru care se recomandă consumarea lui cât mai des cu putinţă. Oferă proprietăţi antiseptice, antifungice şi accelerează metabolismul.
Pătrunjelul se poate consuma în stare proaspătăc în ciorbe, salate sau shake-uri. Poţi să îl congelezi pentru la iarnă sau să îl pui la uscat.
Mască de turmeric pentru faţă
Nici rolul turmenicului nu poate fi trecut cu vederea. Recomandat tocmai pentru conţinutul său mare de antioxidanţi, este un bun antiinflamator.
Poate fi folosit şi pe post de tratament cosmetic în cazul în care alegi să faci o mască alcătuită din o lingură de lapte calduţ, 4 linguri de miere naturală şi 4 linguri turmenic. La fel ca şi masca cu ghimbir se ţine aproximativ 20 de minute pe tenul curăţat în prealabil după care se clăteşte cu apă călduţă din abundenţă sau cu lapte cald apoi cu apă.