Metode eficiente de a scăpa de părul nedorit

2 martie 2016   Ingrijire

Dacă în timpul iernii ne putem ascunde sub haine groase, primăvara şi vara părul de pe mâini şi picioare, de la subraţ sau de pe faţă se vede îngrozitor.

De aceea, îţi prezentăm câteva metode eficiente de epilat, urmând ca tu să decizi ce variantă ţi se potriveşte!

Epilarea cu ceară caldă

Cu siguranţă, epilarea cu ceară caldă este cea mai eficientă metodă de epilat, cu rezultate care se păstrează până la 6 săptămâni. Metoda este simplă, însă se recomandă să se facă la cabinetul unei cosmeticiene: ceara se încălzeşte la tem­pe­ratura corpului, apoi se întin­de cu o spatulă, pe direcţia de creştere a firelor. Deasu­pra ei se presează fâşii de pân­ză, care se trag apoi repe­de, împotriva sensului de creş­tere al firelor de păr. Deza­vantaje: procedeul este foarte dureros, însă rezultatele sunt pe măsură.

Epilarea cu zahăr

Însăşi celebra Cleopatra folosea această metodă de epilare. Pentru aceasta, se foloseşte un a­mes­tec lipicios de zahăr (se topeşte o cană de zahăr), lă­mâie şi ulei de plante. Se ia o cantitate de dimensiunea unei nuci, se presează pe piele, apoi se scoate smul­gându-se cu fire cu tot. Avantaje: este un produs natural, iar efectul ei durează 6 săptămâni. Deza­vantaje: e un procedeu dificil şi relativ dureros.

Epilarea cu ajutorul aparatului electric

Este ideal pentru zone­le sensibile, care resimt dure­rea acut: subsuorile şi por­ţiunile inghinale. Pentru ca pielea să nu se irite, apara­tul electric de ras trebuie purtat în direcţia de creştere a firelor. Aparatele bune au dispozi­tive speciale, care se adaptează mai bine formelor feminine. Avantaje: este o metodă la fel de eficientă ca epilarea cu ceară caldă. Dezavan­taje: fire de păr crescute sub piele (foliculită).

Epilarea cu apă şi spumă de ras

Este procedeul favorit al majorităţii femeilor (45% dintre europene îl prefe­ră) datorită comodităţii lui. Mai întâi, se acoperă porţiunea ce urmează a fi epi­lată, cu multă spumă de ras şi se lasă să se înmoaie (lama alunecă mai uşor). Mişcarea aparatului trebuie să fie contrară direcţiei de creştere a firelor. Avantaje: e o metodă rapidă şi simplă. Dezavantaje: trebuie repetată la două zile. Pot să apară zone înroşite şi coşuri.

Epilarea cu cremă

În magazine se găseşte o gamă largă de cre­me de epilare, care conţin substanţe anti-cheratinoase, care distrug firul de păr chiar sub piele. Avantaje: părul rea­pare după 8-10 zile, iar metoda nu pro­voacă dureri. Dezavan­taje: pot să apară reacţii alergice şi iritaţii. De aceea, îţi recomandăm să respecţi timpul de aşteptare prevăzut în pros­pect, să clăteşti bine pielea după între­buinţare, iar înainte de prima folosire a produsului să fa­ci un test de alergie pe braţ.

Sfaturi înainte şi după epilare:

- Exfoliază-ţi pielea săptămânal şi hidrateaz-o zi de zi, cu excepţia zilei în care te epilezi. Exfolierea elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii şi firele crescute sub piele, facilitând astfel îndepărtarea părului; - Pielea ce urmează a fi epilată cu ceară trebuie să fie curată, uscată, fără urme de grăsimi; - Nu te expune la soare între 12 şi 24 de ore după epilare; - Nu epila niciodată o piele acope­rită de coşuri, arsuri provocate de soare sau eczeme; - Pielea ce urmează a fi epilată cu ceară trebuie să fie curată, uscată, fără urme de grăsimi. - Epilarea cu cremă şi ceară sunt interzise în cazul prezenţei varicelor.

Mai multe