Medicamentele pentru imunitate, mai mult rele decât bune! Când te poţi îmbolnăvi de la suplimente

19 septembrie 2018   Ingrijire

Putem face însă mai mult rău decât bine dacă luăm suplimente atunci când nu este cazul pentru că efectul va fi unul de bumerang, puţini ştiu că imunitatea în exces este periculoasă.

”Nu există posibilitatea de a creşte imunitatea apăsând pe un buton. De multe ori se exagerează şi se crede că dacă luăm multe medicamente ne creştem imunitatea lucru care nu este adevărat” a explicat dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

”Dacă luăm pastile pe o perioadă mai lungă de timp ne perturbăm sistemul imun şi pot apărea tulburări de tip autoimun, boli autoimune sau chiar alergii sau poate apărea dependenţa şi atunci organismul nu va mai reacţiona la aceste produse. Existe produse care spre exemplu conţin extract de propolis sau echinaceea după care există lista celorlalte ingrediente cum ar fi îndulcitori, zahăr, acid citric sau diferite arome care nu sunt naturale, E-uri şi toate acestea pot face mai mult rău de fapt” a continuat dr. Ruxandra Constantina, medic primar apifitoterapeut.

Adoptă un stil de viaţă sănătos şi apelează la tratamentele naturiste care te protejează de virusuri şi bacterii.

Tinctura de ienupăr Pentru a te proteja de infecţii urinare şi în sezonul rece, alege preparatele naturiste cu ienupăr. Stimulează imunitatea la nivelul vezicii urinare şi a rinichilor. Este eficient şi pentru întărirea sistemului respirator.

O cură de 6 săptămâni poate fi utilă în perioada de tratare a infecţiilor urinare. De 3 ori pe zi, ia pe stomacul gol câte o linguriţă de tinctură în amestec cu o jumătate de pahar cu apă.

Răcelile nu te mai lasă şi revin foarte des? Ai nevoie de mai multe flavonoide! Acestea acţionează ca antioxidante şi antibiotice. Distrug virusurile şi bacteriile. Isopul este o sursă bună de flavonoide. Bea de-a lungul unei zile 2 căni de ceai de isop preparat dintr-o linguriţă de flori uscate şi o cană cu apă fiartă.

Te-ar mai putea ajuta o cură de 2 săptămâni cu pulbere de isop. Îţi trebuie o jumătate de linguriţă rasă de pulbere pe care o consumi pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi. Creşte imunitatea, descongestionează mucoasa nazală, te protejează de infecţii.

Cimbrişorul te ajută să fii mai rezistent la bolile de sezon şi să faci faţă frigului şi schimbărilor de vreme. Este cunoscut şi pentru calitatea de a alunga tusea.

Este nevoie de 3 linguri de sirop de cimbrişor sau de 2-3 căni de infuzie pe zi. Ceaiul îl prepari dintr-o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă fiartă. Orice remediu din cimbrişor ai alege, ia-l cu 30 de minute înainte de masă.

Frunzele şi florile de soc negru stimulează imunitatea în caz de răceli repetate. Ameliorează simptomele infecţiilor respiratorii, ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi are efect antiinflamator şi antimicrobian. Ia câte 30 de picături de tinctură de soc, diluate în puţină apă, de 3 ori pe zi.

Mai multe