Laptele de cocos face minuni pentru părul tău

16 martie 2012   Ingrijire

Aplicat direct pe păr, laptele de cocos previne uscarea, albirea şi căderea părului. De asemenea, laptele de cocos contribuie la stimularea creşterii părului, lăsându-l catifelat şi strălucitor. Totodată, folosit în mod constant, laptele de cocos în combinaţie cu suc de lămâie întăreşte firel de de păr, direct de la rădăcină.

Pentru a beneficia de efectele laptelui de cocos, aplică-l direct pe păr, masând scalpul cu mişcări circulare. Laptele de cocos se lasă să acţioneze timp de o oră şi jumătate, după care părul se spală cu apă călduţă. Efectele benefice ale laptelului de cocos se vor vedea doar dacă îl foloseşti în mod constant. Tratamentul este recomandat o dată pe săptămână.

Folosit în combinaţie cu alte ingredientele, laptele de cocos va avea efecte mult mai bune şi mai rapide. Iată câteva combinaţii uşor de realizat.

Pentru strălucirea părului

Prepară o mixtură dintr-o ceaşcă cu lapte de cocos şi două linguri de făină de năut. Masca se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze timp de o oră şi jumătate, după care se spală cu apă şi şampon.

Pentru prevenirea căderii părului

Adaugă câteva picături de suc de lămâie verde într-o cană cu lapte de cocos, după care spală-ţi părul cu această soluţie naturală. De asemenea, poţi folosi lapte de cocos în combinaţie cu gel de aloe vera. Pasta se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute.

Pentru îndreptarea părului

Dacă vrei să ai părul drept, fără a folosi placa de întins părului, iată un remediu bun care are efectul dorit: lapte de cocos şi suc de lâmâie. Extrage laptele dintr-o jumătate de nucă de cocos şi stoarce o jumătate de lămâie.

Amestecă ingredientele într-un bol, după care bagă-l la congelator pentru 2-3 ore. După expirarea timpului, vei observa că deasupra mixturii s-a format un strat cremos. Acesta se aplică pe păr, după care capul se înfăşoară într-o folie de plastic. Masca are rolul de a îndrepta părul, lăsându-l strălucitor. Pentru efecte de durată, aplică masca o dată pe săptămână.

Mai multe